5 διάσημες γυναίκες που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την εμμηνόπαυση

Ένα θέμα ταμπού που για χρόνια οι γυναίκες προσποιούνταν πως δεν υπήρχε.

Η εμμηνόπαυση δεν γνωρίζει από διασημότητες και επαγγέλματα, θα συμβεί σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ιδιότητας. Ωστόσο, σίγουρα γυναίκες με δύναμη και χρήματα, όπως εκείνες που ακολουθούν, έχουν τη δυνατότητα με τις διασυνδέσεις και τις δυνατότητές τους να βρουν την καλύτερη "θεραπεία" για την περίπτωσή τους και φυσικά να τη μοιραστούν με όλες τις υπόλοιπες γυναίκες εκεί έξω. Το ζήτημα της εμμηνόπαυσης συχνά αποτελεί ταμπού, με γυναίκες παλαιότερων γενιών να μην συζητούν για αυτό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία και ενημέρωση για το τι θα επακολουθήσει. Τη συγκεκριμένη λογική δεν ενστερνίζονται οι παρακάτω γυναίκες που μίλησαν ανοιχτά και μοιράστηκαν τη δική τους εμπειρία με το κοινό. 

Naomi Watts

Η διάσημη ηθοποιός όχι μόνο συζητά για το ζήτημα, αλλά έχει και δημουργήσει το site της, Stripes, στο οποίο θέλει να επικοινωνεί με γυναίκες που βιώνουν κάτι ανάλογο, ενώ προτείνει παράλληλα προϊόντα που βοήθησαν την ίδια. "Είναι μια φυσιολογική φάση της ζωής και κάτι από το οποίο ο μισός πληθυσμός θα επηρεαστεί και ο άλλος μισός θα νιώσει έμμεσα. Όταν ήμουν προς τα τέλη της δεκαετίας των 30, ήμουν επιτέλους έτοιμη να αρχίσω να σκέφτομαι να δημιουργήσω μία οικογένεια. Τότε η λέξη με το γράμμα M (menopause) γρήγορα με κατεδάφισε. Ένιωθα λες και είχα συγκρουστεί με φορτηγό", είχε πει χαρακτηριστικά για αυτό που ένιωσε, μαθαίνοντας πως θα έμπαινε γρηγορότερα απ΄ό,τι νόμιζε στην εμμηνόπαυση.

Splash News / Ideal Image
Splash News / Ideal Image

Salma Hayek

Η ηθοποιός είχε σοκαριστεί από τον τρόπο με τον οποίο η διάγνωση της εμμηνόπαυσης είχε γίνει. "Οι ερωτήσεις ήταν τρομακτικές. Με ρωτούσαν αν τα αυτιά μου είχαν μεγαλώσει και αν έβγαιναν τρίχες από αυτά. Αν είχα μουστάκι και μούσι. Αν εκνευριζόμουν ή έκλαιγα χωρίς λόγο. [...] Και μετά σε ρωτάνε αν ο κόλπος σου είναι ξηρός", είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή Red Table Talk. Ωστόσο για την ίδια εκείνο που άλλαξε πολύ στο σώμα της ήταν το στήθος της. "Για κάποιες γυναίκες, όταν παίρνουν βάρος, μεγαλώνει το στήθος τους. Για άλλες, όταν θηλάζουν, μεγαλώνει το στήθος και δεν γυρνάει πίσω. Και μετά σε κάποιες περιπτώσεις όταν είσαι στην εμμηνόπαυση, μεγαλώνει ξανά. Και απλά τυχαίνει να είμαι μία από τις γυναίκες όπου συνέβη αυτό σε κάθε βήμα", είχε δηλώσει. 

Splash News / Ideal Image
Splash News / Ideal Image

Gwyneth Paltrow

Μέσω του lifestyle brand της, Goop, η διάσημη ηθοποιός και επιχειρηματίας έχει βάλει στόχο να βελτιώσει τις ζωές των γυναικών απ'όλες τις απόψεις. Η ίδια μάλιστα είχε αναφερθεί στη δική της εμπειρία σχετικά με την εμμηνόπαυση, λέγοντας πως: "νομίζω πως όταν μπαίνεις στην περιεμμηνόπαυση, παρατηρείς πολλές αλλαγές. Μπορώ να νιώσω τις ορμονικές αλλαγές να συμβαίνουν, τον ιδρώτα, τη διάθεση, ξέρεις ότι ξαφνικά είσαι έξαλλη χωρίς λόγο. Νομίζω πως η εμμηνόπαυση έχει μία πολύ κακή φήμη και χρειάζεται rebranding. Θυμάμαι όταν η μαμά μου πέρασε εμμηνόπαυση, ήταν σαν ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και υπήρχε θρήνος γύρω από αυτό για εκείνη και όλα αυτά τα συναισθήματα. Δεν νομίζω πως έχουμε στην κοινωνία μας ένα σπουδαίο παράδειγμα μιας φιλόδοξης γυναίκας στην εμμηνόπαυση".

Splash News / Ideal Image
Splash News / Ideal Image

Michelle Obama

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είχε εξομολογηθεί το πώς είχε νιώσει με τα πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, νιώθοντας ξαφνικά εξάψεις, τις οποίες δεν μπορούσε να ελέγξει. "Τι συμβαίνει στο σώμα μιας γυναίκας είναι σημαντική πληροφορία. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να πάρει τη δική του θέση στην κοινωνία. Γιατί οι μισοί από εμάς το περνάμε", είχε δηλώσει με σκοπό να θίξει τις συνθήκες στις οποίες οι γυναίκες πρέπει να δουλεύουν σε ό,τι αφορά τους εργασιακούς χώρους.. 

Splash News / Ideal Image
Splash News / Ideal Image

Kim Cattrall

Πολύ πριν χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπη με την εμμηνόπαυση στην πραγματικότητα, η ίδια είχε υποδυθεί πως βρισκόταν σε αυτή τη φάση της ζωής της για τις ανάγκες του χαρακτήρα της στη δεύτερη ταινία του franchise Sex and the City. Ωστόσο, όταν πράγματι μπήκε στον κύκλο αυτό είχε ακόμα ερωτήσεις, παρά το γεγονός ότι ένιωθε πως ήταν προετοιμασμένη. "Συνειδητοποίησα πως ακόμα είχα ερωτήσεις. Όμως, όσα περισσότερα μάθαινα και όσο άκουγα το σώμα μου, τόσο πιο ήρεμη ήμουν και προσαρμοζόμουν και συνειδητοποίησα πως μπορούσα να το διαχειριστώ, έχοντας στενή επαφή με τον γιατρό μου", είχε πει δημόσια.

Splash News / Ideal Image
Splash News / Ideal Image