Θεϊκό γαλακτομπούρεκο με αμύγδαλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει μία τέλεια και απλή συνταγή για το αγαπημένο μας γαλακτομπούρεκο με αμύγδαλα.

Σας αρέσουν τα σιροπιαστά γλυκά και ειδικά το γαλακτομπούρεκο; Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει μία τέλεια και απλή συνταγή για το αγαπημένο μας γαλακτομπούρεκο με αμύγδαλα. Θα είναι έτοιμο σε 40 λεπτά και το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει εσάς και τους καλεσμένους σας!

Γαλακτομπούρεκο του Ακη

Υλικά

Για το σιρόπι

800 γρ. νερό
1.200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την κρέμα

450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1800 γρ. γάλα, 3,5%
10 κρόκους, από μεσαία αβγά
1 πρέζα αλάτι
230 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
200 γρ. βούτυρο, κρύο
2 βανιλίνες

Για τη σύνθεση

200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
450 φύλλο κρούστας για γλυκά
300 γρ. αμύγδαλα

Δες την εκτέλεση στο thetoc.gr