Το μέρος στην κουζίνα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεις το ψωμί - ο λόγος είναι σημαντικός

Και αν το κάνεις θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του!

Το καλό ψωμί δεν πρέπει ποτέ να πάει χαμένο. Είτε είναι φρέσκο από το αρτοποιείο, είτε σπιτικό, είτε τυλιγμένο σε πλαστικό, το να προσέχεις πώς αποθηκεύεις το ψωμί σου θα εξασφαλίσει ότι κάθε καρβέλι θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Η κύρια δουλειά σου είναι να διαχειρίζεσαι τη ζέστη και την υγρασία στην οποία εκτίθεται το ψωμί. Αυτό είναι το κλειδί για την αποτροπή της μούχλας - και το μέρος της κουζίνας όπου αποθηκεύεις το ψωμί σου μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη μακροζωία του. Αν το αφήνεις κοντά σε συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα, ειδικά στο πλυντήριο πιάτων, μπορεί να προκαλέσεις ανεπιθύμητους μύκητες.

Συνταγή για ψωμί χωρίς γλουτένη φτιαγμένο με 1 υλικό!

Γιατί δεν κάνει κοντά στο πλυντήριο πιάτων;

Ειδικά τα πλυντήρια πιάτων παράγουν πολύ ατμό κατά τη διάρκεια των κύκλων πλύσης και στεγνώματος, και αν αφήνεις το ψωμί κοντά, η ζέστη μπορεί να στεγνώσει τα καρβέλια σε χάρτινη σακούλα ή να δημιουργήσει υγρασία στα ψωμιά που είναι σε πλαστική σακούλα. Για τον ίδιο λόγο, καλό είναι να μην αφήνεις το ψωμί πάνω από το ψυγείο. Αν και μπορεί να το συσχετίζεις με ψύξη και κρύο αέρα, το ψυγείο εξακολουθεί να εκπέμπει θερμότητα ενώ λειτουργεί.

Υπάρχουν καλύτερα μέρη να αποθηκεύσεις το ψωμί σου

Όσον αφορά την αποθήκευση ψωμιού, έχεις πολλές επιλογές. Αν μπορείς, προτίμησε μια χάρτινη σακούλα για να τυλίξεις το ψωμί σου. Υπάρχει λόγος που τα αρτοποιεία χρησιμοποιούν χαρτί όταν πουλάνε φρέσκο ψωμί, γιατί βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και δεν παγιδεύει την υγρασία όπως μια πλαστική σακούλα.

Ο απλός κανόνας για να καταλάβεις αν ένα ψωμί είναι πράγματι ολικής αλέσεως

Για τον ίδιο λόγο, ένα παραδοσιακό κουτί ψωμιού μπορεί να αποτελέσει μια σταθερή λύση για να διατηρήσεις τα καρβέλια σου στα ιδανικά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας. Τα κουτιά ψωμιού διαθέτουν μικροσκοπικές οπές αέρα, οι οποίες αποτρέπουν την ανάπτυξη μούχλας, κρατώντας την υγρασία έξω και επιτρέποντας τον καθαρό αέρα να εισέλθει. Αυτός ο σχεδιασμός εμποδίζει επίσης το ψωμί σου να σκληραίνει και να μπαγιατεύει γρήγορα.

Διάβασε επίσης:

Θέλω να τρώω ψωμί: Τι λείπει από τον οργανισμό σου και να τι πρέπει να κάνεις

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Ψωμί: To χρειάζεσαι για την υγεία του εντέρου;