Συνταγή για ψωμί χωρίς γλουτένη φτιαγμένο με 1 υλικό!

Ένα ευέλικτο και θρεπτικό συστατικό με μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

ψωμί χωρίς γλουτένη

Στον κόσμο των δημητριακών, υπάρχει ένα πραγματικό "θαύμα" που συχνά παραβλέπεται και ξεχωρίζει για τις μοναδικές του ιδιότητες και τα απίστευτα οφέλη για την υγεία: το φαγόπυρο. Αυτό το χωρίς γλουτένη συστατικό δεν είναι μόνο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά προσφέρει επίσης μια σειρά πλεονεκτημάτων, καθιστώντας το απαραίτητο συστατικό για όσους θέλουν να υιοθετήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή. 

Τα οφέλη του φαγόπυρου 

Το φαγόπυρο είναι ένα ευέλικτο και θρεπτικό σιτάρι με μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματά του είναι ότι δεν περιέχει γλουτένη, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη. Όμως τα οφέλη δεν σταματούν εδώ.

Αντιοξειδωτικά

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φαγόπυρου είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Μεταξύ αυτών των αντιοξειδωτικών, η ρουτίνη βρίσκεται το επίκεντρο. Η ρουτίνη βρίσκεται επίσης στα μήλα και τα εσπεριδοειδή και έχει την σημαντική ικανότητα να ενισχύει και να αυξάνει την ευκαμψία των αιμοφόρων αγγείων. Αυτή η ιδιότητα καθιστά το φαγόπυρο έναν σύμμαχο για την υγεία της καρδιάς και τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ρύθμιση χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα

Αρκετές μελέτες έχουν επισημάνει τη θετική επίδραση της ενσωμάτωσης του φαγόπυρου στη διατροφή. Η κατανάλωση φαγόπυρου έχει συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, καθιστώντας το μια υγιεινή επιλογή για την καρδιά. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάνοντάς το ένα πολύτιμο συστατικό για άτομα με διαβήτη ή όσους θέλουν να διαχειριστούν την πρόσληψη ζάχαρης.

Η μαγεία της ζύμωσης

Ενώ το φαγόπυρο προσφέρει ήδη πολλά οφέλη για την υγεία στην ακατέργαστη μορφή του, οι πραγματικές δυνατότητές του αναδεικνύονται όταν ζυμώνεται. Η διαδικασία ζύμωσης ενισχύει το διατροφικό της προφίλ, μειώνει τον γλυκαιμικό δείκτη (GI) και προσφέρει μεγαλύτερα οφέλη στη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου μας.

Η απλή διαδικασία παρασκευής ψωμιού φαγόπυρου

Η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου μοιράστηκε μια πανεύκολη συνταγή για αφράτο ψωμί φτιαγμένο αποκλειστικά με φαγόπυρο: απόλυτα θρεπτικό και νόστιμο, είναι μια συνταγή που αναμφίβολα πρέπει να δοκιμάσεις και θα βρεις στην παρακάτω ανάρτηση. 

 

 

Κρέπες από φαγόπυρο με σοταρισμένα λαχανικά και σάλτσα romesco

Φαγόπυρο με αποξηραμένα κεράσια και φουντούκια πάνω σε πουρέ από καρότα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i