Δοκίμασε το πιο υγιεινό burger που αντί για ψωμί έχει γλυκοπατάτα!

Σίγουρα θα το λατρέψεις!

Το burger είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά παγκοσμίως και συνήθως το συνδέεις με την έννοια του "γρήγορου φαγητού". Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το burger έχει αποκτήσει πολλές διαφορετικές μορφές, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί σε υγιεινές διατροφικές επιλογές χωρίς να χάνει τη γεύση και την απόλαυση που προσφέρει. Με διάφορους τρόπους παρασκευής, όπως ψητό ή στον φούρνο, και με τη χρήση πιο θρεπτικών υλικών, το burger μπορεί να γίνει μια ισορροπημένη επιλογή για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα twists είναι η χρήση της γλυκοπατάτας αντί για ψωμί. Αυτό προσθέτει μια γλυκιά νότα, πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, κάνοντάς το burger όχι μόνο πιο υγιεινό αλλά και πιο γευστικό. Με αυτό τον τρόπο, διατηρείς την απόλαυση ενός burger, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεις στον οργανισμό σου θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία.

Βurger με γλυκοπατάτα

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 1 γλυκοπατάτα
  • κίτρινη μουστάρδα
  • κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
  • πίκλες
  • τριμμένο τυρί
  • μαρούλι
  • αβοκάντο
  • αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση:

1) Κόψε τη γλυκοπατάτα σε ροδέλες και βάλτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνοντας από πάνω λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Στη συνέχεια βάλτες στο φούρνο, στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

2) Στη συνέχεια ετοίμασε τον κιμά σου

3) Δημιούργησε τα burger βάζοντας μέσα τα υπόλοιπα υλικά

Διάβασε επίσης:

Veganuary: Γίνε vegan για 1 μήνα και πες "αντίο" στις τοξίνες

Κρέας vs. σόγια: Ποιο είναι καλύτερο για τη μυϊκή ανάπτυξη;

Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη