Η Νικολέττα Ράλλη είναι γνωστή για τις γευστικές της δημιουργίες στην κουζίνα, οι οποίες είναι πάντα υγιεινές και γεμάτες φρέσκες ιδέες. Αν και η καθημερινότητά της είναι γεμάτη υποχρεώσεις και απαιτήσεις, πάντα βρίσκει χρόνο να μαγειρέψει και να φτιάξει νόστιμα πιάτα για την οικογένειά της. Ως μητέρα της μικρής Σοφίας και σύζυγος του επιχειρηματία Μιχάλη Ανδρούτσου, η Νικολέττα προσπαθεί να φέρνει την οικογενειακή θαλπωρή στο τραπέζι με φαγητά που δημιουργεί η ίδια και αρέσουν σε όλους.
Μια από τις αγαπημένες της συνταγές, την οποία και μοιράστηκε πρόσφατα με τους διαδικτυακούς της φίλους, είναι μια υγιεινή εκδοχή του παραδοσιακού σπανακόρυζου. Αυτή τη φορά, η Νικολέττα αποφάσισε να το διαφοροποιήσει, αντικαθιστώντας το ρύζι με φουσίλι από ρεβίθι για να δώσει στο πιάτο επιπλέον πρωτεΐνη και διατροφική αξία.
Πώς φτιάχνεται λοιπόν αυτή η πρωτεϊνική εκδοχή του σπανακόρυζου;
Η παραλλαγή της Νικολέττας Ράλλη είναι απλή αλλά γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά. Για να φτιάξεις το σούπερ πρωτεϊνικό σπανακόρυζο, η διαδικασία είναι η εξής:
- Ξεκίνησε τσιγαρίζοντας το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, για να αναδειχθούν οι γεύσεις.
- Πρόσθεσε λίγο νερό και άφησέ το να βράσει για περίπου 5 λεπτά, ώστε το σπανάκι να μαλακώσει και να αφήσει τη γεύση του.
- Στη συνέχεια, έβαλε τα φουσίλι από ρεβίθι (ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του παραδοσιακού ρυζιού) και τα άφησε να μαλακώσουν στο μείγμα.
- Τέλος, η Νικολέττα έστυψε λίγο λεμόνι πάνω από το πιάτο και το σέρβιρε με φέτα. Το λεμόνι, εκτός από το ότι ενισχύει τη γεύση, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι, ένα άλλο βασικό συστατικό του πιάτου.
Αντικαθιστώντας το ρύζι με φουσίλι από ρεβίθι, το πιάτο γίνεται μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, ιδανική για να κρατήσει το σώμα χορτάτο για περισσότερη ώρα.
Γιατί να επιλέξεις φουσίλι ρεβιθιού;
Η επιλογή των φουσίλι από ρεβίθι είναι μια έξυπνη εναλλακτική για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης και να μειώσουν την κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων. Τα φουσίλι ρεβιθιού είναι φτιαγμένα από αλεύρι ρεβιθιού, που είναι πλούσιο σε φυτική πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Αυτή η εναλλακτική χαρίζει σημαντικά διατροφικά οφέλη, καθώς τα ρεβίθια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, βοηθώντας στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Επιπλέον, το ρεβίθι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρος, ασβέστιο και μαγνήσιο, που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Όσοι ακολουθούν φυτική διατροφή ή έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη πρόσληψη πρωτεΐνης, μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το swap.
Σπανάκι και λεμόνι: Ιδανικός συνδυασμός
Το σπανάκι, όπως και τα φουσίλι ρεβιθιού, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες (κυρίως βιταμίνη Κ και Α), σίδηρο και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν τη φλεγμονή. Όμως, το πραγματικό μυστικό του πιάτου κρύβεται στο λεμόνι. Εκτός από τη φρεσκάδα που δίνει, το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία όχι μόνο ενισχύει τη διάθεση, αλλά βοηθά και στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι. Επιπλέον, η βιταμίνη C έχει και αντιοξειδωτική δράση, δίνοντας στο πιάτο σου ακόμα περισσότερα οφέλη για την υγεία.
Η ανάρτηση της Νικολέττας Ράλλη:
Διάβασε επίσης:
Η Κατερίνα Λέχου αποκαλύπτει το πιο σημαντικό πράγμα που ακολουθεί στη διατροφή της
Έλενα Παπαρίζου: Το μυστικό στη διατροφή της που την έκανε να χάσει 8 κιλά
Το είδος γυμναστικής που επιλέγει η Φαίη Σκορδά είναι πολύ fun!