Η κρέμα από σιμιγδάλι, γνωστή και ως σιμιγδαλόκρεμα, που έχει ετοιμάσει η διατροφολόγος Χριστίνα Χαιριστανίδου (@green_spireat), είναι ένα γλυκό που θα λατρέψεις ιδιαίτερα αυτές τις μέρες του Πάσχα και της νηστείας, αλλά και όλο τον χρόνο! Είναι μια παραδοσιακή λιχουδιά, ελαφριά και υγιεινή, ιδανική αν θες να απολαύσεις κάτι γλυκό χωρίς ενοχές. Όπως και τα energy bowls, που συχνά φτιάχνονται με γιαούρτι, έτσι και η σιμιγδαλόκρεμα είναι θρεπτική, γεμάτη γεύση, και μπορείς εύκολα να τη φέρεις στα μέτρα σου.
Το καλύτερο με τη σιμιγδαλόκρεμα είναι ότι μπορείς να προσθέσεις ό,τι toppings θέλεις από πάνω και να απογειώσεις τη γεύση της! Από φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς, μέχρι μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή ακόμα και λίγη κανέλα, οι επιλογές είναι άπειρες και μπορείς να τις προσαρμόσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Έτσι, έχεις ένα γλυκό που δεν είναι μόνο νόστιμο και νηστίσιμο, αλλά και γεμάτο υγεία!
Συνταγή για σιμιγδαλόκρεμα
Υλικά:
- 250ml (1 φλιτζ) γάλα (ζωικό, αμυγδάλου, βρώμης)
- 90g (1/2 φλιτζ) σιμιγδάλι (ψιλό ή χοντρό, ανάλογα με την υφή που προτιμάς)
- 2 κ.γ. μέλι
Toppings: ξηροί καρποί, φρέσκα φρούτα, κανέλα, σοκολάτα, flakes καρύδας κ.λπ.
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτεις το γάλα, το σιμιγδάλι και το μέλι
2) Μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μη σβολιάσει
3) Μόλις το μείγμα πήξει και αποκτήσει κρεμώδη υφή, αφαιρείς από τη φωτιά
4) Μοιράζεις σε δύο μπολ και προσθέτεις τα αγαπημένα σου toppings
Διάβασε επίσης:
Σιμιγδαλένια κρέμα σοκολάτας - χωρίς ζάχαρη, με 3 μόνο υλικά