Η αυξημένη ανησυχία για τις συνέπειες των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων έχει οδηγήσει αρκετούς ανθρώπους να στραφούν σε πιο φυσικά και λιγότερο βιομηχανοποιημένα διατροφικά πρότυπα. Για κάποιους αυτό περιορίζεται στην προμήθεια τοπικών κρεάτων και λαχανικών, ενώ άλλοι επιλέγουν να ακολουθήσουν πιο παραδοσιακές συνήθειες, αντλώντας έμπνευση από διατροφές περασμένων εποχών.
Μία από αυτές είναι η λεγόμενη "δίαιτα των προγόνων", που αντλεί στοιχεία από τη διατροφή κυνηγών-τροφοσυλλεκτών πριν από την ανάπτυξη της γεωργίας. Σε αυτή τη φιλοσοφία, η τροφή προέρχεται κυρίως από κρέας, ψάρια, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, χωρίς βιομηχανικά προϊόντα. Ωστόσο, η παλαιότερη μορφή αυτής της διατροφής απέκλειε δημητριακά και γαλακτοκομικά, τα οποία μπορούν να εμπλουτίσουν το καθημερινό μενού. Εδώ διαφοροποιείται η "δίαιτα των Βίκινγκ".
Δες τη συνέχεια στο esquire.com.gr