Φτιάξε την πιο εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα στο μπλέντερ

Η πιο γρήγορη μηλόπιτα γίνεται στο μπλέντερ και θα σε ενθουσιάσει με τη γεύση και την απλότητά της.

Καθώς μπαίνει το φθινόπωρο και οι πάγκοι στις αγορές γεμίζουν με φρέσκα, ζουμερά μήλα, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να απολαύσεις μια μυρωδάτη μηλόπιτα. Είναι το γλυκό που συνδυάζει τη θαλπωρή του σπιτιού με τα αρώματα της εποχής και σε γεμίζει νοσταλγία από τα παιδικά σου χρόνια. Η μηλόπιτα έχει αυτή τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνει ένα απλό φρούτο σε μια γλυκιά απόλαυση που σε συντροφεύει με τον καφέ ή το τσάι σου.

Κι αν σκέφτεσαι ότι η παρασκευή της είναι χρονοβόρα, υπάρχει λύση: η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μηλόπιτα, που γίνεται στο πι και φι μέσα στο μπλέντερ. Δεν χρειάζεσαι μίξερ, πολλά σκεύη ή ιδιαίτερη τεχνική∙ απλώς ανακατεύεις όλα τα υλικά, ψήνεις και σε λίγη ώρα απολαμβάνεις ένα υγιεινό και αφράτο κέικ μήλου.

Μηλόπιτα στο μπλέντερ

Υλικά:

  • 1 μέτριο μήλο (περίπου 150 γρ.)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ φλ. (120 γρ.) τουλάχιστον 2% λιπαρά
  • 1 φλ. (100 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 2–6 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (ανάλογα με τη γλυκύτητα που θέλεις)
  • ¾ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά αλλά συνιστάται)
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

1) Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε με αντικολλητικό χαρτί ή λάδωσε μια μικρή στρογγυλή φόρμα 12 εκ.

2) Πλύνε το μήλο, αφαίρεσε τα κουκούτσια και, αν θέλεις, καθάρισέ το. Κόψε το σε κομμάτια.

3) Στο μπλέντερ βάλε τα κομμάτια μήλου, το αυγό, το γιαούρτι, τη βρώμη, το μέλι (ή το σιρόπι), την κανέλα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

4) Αν θέλεις, πρόσθεσε επιπλέον κομματάκια μήλου ή ψιλοκομμένα καρύδια και ανακάτεψε απαλά.

5) Άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 10 λεπτά.

6) Ρίξε το στη φόρμα και άπλωσέ το ομοιόμορφα. Αν θέλεις, διακόσμησε την επιφάνεια με λεπτές φέτες μήλου.

7) Ψήσε στη μεσαία σχάρα για 25–30 λεπτά, μέχρι να δεις ότι έχει ψηθεί στο κέντρο (δοκίμασε με οδοντογλυφίδα).

8) Άφησέ το να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το κόψεις και το σερβίρεις.

Διάβασε επίσης:

Η πιο εύκολη μηλόπιτα με μόλις 3 υλικά - χωρίς να ανοίξεις φύλλο

Νηστίσιμα blondies ρεβιθιού - Έτοιμα σε 4 μόλις βήματα

Ζουμερή μηλόπιτα χωρίς ζύμη και χωρίς αυγά - Έτοιμη σε λίγα λεπτά