Πράσινα ντόνατς με matcha: Είναι vegan και χωρίς γλουτένη

Project Σαββατοκύριακου για όσους έχουν δημιουργική διάθεση: σπιτικά ντόνατς με επικάλυψη Matcha.

Για τα ντόνατς με matcha

2 κ.σ. σπόροι chia (ανακατεμένοι με 6 κ.σ. νερό)

2 κ.σ. λάδι καρύδας

1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου

1,5 κουταλιά μείγμα για pancakes (μπορείς να φτιάξεις το δικό σου ή να δοκιμάσεις ένα vegan, θρεπτικό, έτοιμο μείγμα )

Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά και χύνουμε το μείγμα σε θήκες για ντόνατς. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά γυρνώντας τα και από τις 2 μεριές.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Matcha latte: H συνταγή της της Jessica Alba ή τσάι μάτσα όπως το φτιάχνει η Κατερίνα Καινούργιου

Για το γλάσο:

1-2 κ.γλ. Match

2 κ.σ. νερό

1 ποτήρι ζάχαρη άχνη (μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας, συνταγή σύντομα????)

Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτάμε τα ντόνατς εφόσον κρυώσουν και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Απολαύστε!

Συνταγή από το matchaninja.gr