Xόρτα: Όλες οι συμβουλές για το σωστό μαγείρεμα της πιο ανοιξιάτικης γεύσης

Η άνοιξη…τρώγεται και έχει τη γεύση των υπέροχων χόρτων και μυρωδικών της εποχής

Μαθαίνουμε πώς να βάζουμε στη διατροφή μας τα καλλιεργημένα χόρτα και πώς να τα μαγειρεύουμε...

Όσο κι αν θεωρηθεί "βαρβαρισμός" και όσο κι αν ξεσηκώσει τη μήνι των ποιητών, θα δηλώσω δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να νιώσεις την άνοιξη από το να βγεις έξω και να την… φας!  
Αντιλαμβάνομαι ότι, έτσι όπως ζούμε στις πόλεις, τόσο απομακρυσμένοι από τη φύση, δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε τα άγρια βρώσιμα χόρτα και ότι θα μας φαινόταν ακόμη πιο δύσκολο να τολμήσουμε να τα κόψουμε και να τα φάμε. Θα ήθελα να προτείνω να αναζητήσουμε τους ειδικούς που διοργανώνουν χορτο-συλλεκτικές εξορμήσεις, αλλά ας ξεκινήσουμε από κάτι πιο πρακτικό. Ας δοκιμάσουμε πρώτα να βάλουμε στη διατροφή μας τα καλλιεργημένα ανοιξιάτικα χόρτα και αν δούμε πως γίναμε φανατικοί των φυτικών τους γεύσεων περνάμε σε μια δεύτερη φάση στο καθεστώς του τροφοσυλλέκτη και του ακραιφνούς foraging, της αναζήτησης της τροφής μας στα δάση.

Δες περισσότερα στο athinorama.gr