H light κρέμα γάλακτος που θα σε βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης

Ιδανική για κάθε νόστιμο αλά κρεμ γεύμα.

Η κρέμα γάλακτος ανήκει στις γαρνιτούρες που επιλέγουμε όλο και λιγότερο στα γεύματα μας, όταν ακολουθούμε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Και αυτό γιατί περιέχει όχι και τόσο "αθώα" συστατικά, τα οποία την εμπλουτίζουν με περιττά λιπαρά και θερμίδες, βλάπτοντας με τον τρόπο αυτό την σιλουέτα σου.

Όμως ποιος μπορεί να αντισταθεί στη σκέψη μιας λαχταριστής μακαρονάδας ή μανιταριών αλά κρεμ; Σίγουρα κανείς! Για να ενδώσεις στον πειρασμό, χωρίς να νιώθεις ενοχές, δοκίμασε να ετοιμάσεις την παρακάτω εύκολη και light κρέμα γάλακτος με βάση την βρώμη. Η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου μοιράστηκε την ιδιαίτερη αυτή συνταγή στα social media, αποδεικνύοντας πως η κρέμα γάλακτος, όχι μόνο μπορεί να είναι ελαφριά αλλά και να μειώσει την χοληστερόλη, λόγω της περιεκτικότητας της σε λιγνάνες.

Υλικά:

60 γραμμάρια βρώμη

1 κούπα νερό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε μία κούπα βρώμη σε βραστό νερό για μισή ώρα. Βάζουμε στο μπλέντερ μία κούπα νερό και την βρώμη που έχουμε ξεπλύνει καλά σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χτυπάμε για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε. Είναι έτοιμη!