Η ιδανική σαλάτα για το πασχαλινό τραπέζι

Μια πλούσια και δροσερή επιλογή για να συνοδεύσεις το κυρίως γεύμα της ημέρας, προσφέροντας ισορροπία στους γευστικούς σου κάλυκες.

Όπως σε κάθε επίσημο και εορταστικό δείπνο, έτσι και στο πασχαλινό τραπέζι, τα ορεκτικά παίζουν τον δικό τους ρόλο. Σίγουρα ο οβελίας ή το κατσικάκι έχουν την τιμητική τους την ανοιξιάτικη αυτή ημέρα, ωστόσο, μια πλούσια και δροσερή σαλάτα είναι πάντα μια safe αλλά και ιδανική επιλογή τόσο για εκείνους που δεν προτιμούν ιδιαίτερα το κρέας, όσο και για αυτούς που θα το απολαύσουν. Αντί, λοιπόν, να επιβαρύνεις το ήδη "βαρύ" κυρίως γεύμα με περιττές προσθήκες, όπως ρύζι, ζυμαρικά ή τηγανιτές πατάτες, προτίμησε φρέσκα λαχανικά εποχής σε συνδυασμό με ένα γευστικό και ελαφρύ dressing και φρούτα. Η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου σου δείχνει τον τρόπο να μεταμορφώσεις μια απλή σαλάτα, σε πανδαισία γεύσεων και φυτικών ινών.

Υλικά

200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο

1 κούπα φράουλες

1 καρότο κομμένο με το peeler

1/2 μαρούλι

60 γρ ρόκα

60 γρ σπανάκι

Σουσάμι καβουρδισμένο για λίγο στο τηγάνι (προσοχή να μην το κάψουμε!)

Dressing

3 κσ ελαιόλαδο

3 κσ ξύδι λευκό (αν δεν έχουμε βάζουμε κόκκινο)

Χυμό από μισό πορτοκάλι

1,5 κγ μέλι

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κσ (6 γρ) δυόσμο

1/2 κγ αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά σε σχήμα της αρέσκειας μας και καθαρίζουμε το ρόδι. Χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing στο μούλτι, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειαστεί αλάτι. Έτοιμη!