Σοκολατένιο παγωτό: Η συνταγή της διατροφολόγου για ενίσχυση της μνήμης!

Ένα σούπερ θρεπτικό σνακ, ειδικά για την εξεταστική περίοδο που διανύουμε.

Το παγωτό, χωρίς αμφιβολία, συγκαταλέγεται μεταξύ των αγαπημένων γλυκών του καλοκαιριού. Δροσερό, με πλούσια υφή και υπέροχη γεύση, είναι η γλυκιά αμαρτία που συνήθως αναζητούμε όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο. Όμως παρά την έντονη επιθυμία μας για αυτό, ίσως τελικά το αποφεύγουμε για να μην επιβαρύνουμε τόσο την σιλουέτα, όσο και τον οργανισμό μας με βλαβερές προσθήκες, όπως η ζάχαρη και άλλα λιπαρά.

Βέβαια, όπως στις περισσότερες γλυκές και αλμυρές συνταγές υπάρχει η homemade εκδοχή τους, έτσι και το παγωτό, διαθέτει την δική του. Το συγκεκριμένα σοκολατένιο παγωτό ωστόσο, δεν αποτελεί μια απλή γλυκιά λιχουδιά που – φυσικά – δεν περιέχει επιβαρυντικά συστατικά, αλλά ένα θρεπτικό σνακ για την ενίσχυση της μνήμης σου. Και αυτό γιατί, η περιεκτικότητα του σε κακάο και καρύδια εξασφαλίζει στον εγκέφαλο τα απαραίτητα στοιχεία για καλύτερη λειτουργία με μεγαλύτερη απόδοση. Μερικά από αυτά είναι τα φλαβανοειδή, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και η γλυκόζη, τα οποία θεωρούνται βασικά "καύσιμα" για την ενέργεια αλλά και διέγερση του νου. Για να ενισχύσεις την μνήμη σου, λοιπόν, θα χρειαστείς μόλις πέντε λεπτά και τέσσερα βασικά υλικά:

Υλικά: (3 μερίδες)

2 μεγάλες ώριμες κομμένες σε μικρά κομμάτια κατεψυγμένες μπανάνες (3 αν είναι μικρές)
2 κουταλιές σούπας ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
2,5 κουταλιές σούπας κακάο (γεμάτες)
1 χουρμά
1 και 1/5 κουταλιά σούπας γάλα αμυγδάλου (ή ότι άλλο γάλα
έχουμε)
30 γραμμάρια καρύδια

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μούλτι ή στον επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Γαρνίρουμε με έξτρα καρύδια.

Διατροφική αξία:

Θερμίδες: 230

Πρωτεΐνη: 6 γρ
Κορεσμένο λίπος: 2 γρ
Υδατάνθρακες: 33 γρ
Φυτικες ίνες: 6 γρ