Μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ: Η αντικατάσταση της Ευρυδίκης Βαλαβάνη για ένα light αποτέλεσμα

Τα δύο βασικά συστατικά του μουσακά που αφαίρεσε - και με τι τα αντικατέστησε.

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά που δε λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Ωστόσο, ο μουσακάς, πολλές φορές, μπορεί να αναδειχθεί σε μία θερμιδική βόμβα, λόγω των αρκετών λιπαρών που περιέχει, τόσο η μπεσαμέλ όσο και ο μοσχαρίσιος κιμάς του. Φυσικά, πλέον, υπάρχουν υγιεινές εναλλακτικές επιλογές που μπορούν να σου δώσουν ένα εξίσου νόστιμο αλλά και λιγότερα λιπαρό/πιο υγιεινό αποτέλεσμα. 

Μια ωραία ιδέα για να πετύχεις ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, είναι και εκείνη που μας δίνει η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, μέσα από ένα story στο Instagram που δημοσίευσε πριν λίγες ώρες. Συγκεκριμένα, επέλεξε να μαγειρέψει μουσακά χωρίς μπεσαμέλ, κάνοντας το γεύμα της πολύ πιο υγιεινό και ελαφρύ. 

Με τι αντικατέστησε τη μπεσαμέλ στον μουσακά; Όπως θα δεις στην παρακάτω φωτογραφία, αντί για την κρέμα αυτή προτίμησε να προσθέσει cottage, ένα ελαφρύ τυρί ιδανικό για υγιεινή διατροφή, που έχει και κρεμώδη υφή και μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για κρέμα, ενώ το συνδύασε με γιαούρτι. Παράλληλα, η επιχειρηματίας και παρουσιάστρια αντικατέστησε τον μοσχαρίσιο κιμά με εκείνον γαλοπούλας, κάνοντας ακόμα πιο ελαφρύ το αποτέλεσμα. Μια τέλεια ιδέα που μπορείς να δοκιμάσεις και εσύ. 

Η ελαφριά συνταγή της Ελένης Πετρουλάκη για νηστίσιμο μουσακά