Τα κολοκυθάκια γεμιστά αλλιώς: Μια νόστιμη και ελαφριά πρόταση για μεσημεριανό

Ένας εναλλακτικός τρόπος να προσθέσεις τα κολοκύθια στο διατροφικό σου πλάνο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που συνδέουμε ορισμένα υλικά, με συγκεκριμένους τρόπους μαγειρέματος. Αυτό συχνά συμβαίνει λόγω έλλειψης χρόνου και φαντασίας, αλλά και γιατί οι γεύσεις μας έχουν συνηθίσει σε "ασφαλείς" συνδυασμούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς πολλά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την αύξηση του βάρους, φαίνεται πως κρύβουν την αιτία πρόκλησης τους στις περιορισμένες διατροφικές επιλογές που οι περισσότεροι ακολουθούν.

Για να διευρύνεις την ποικιλία τόσο των συστατικών, όσο και των συνδυασμών που θα προσθέσεις στο διατροφικό σου πλάνο, αρκεί να σκεφτείς να αξιοποιήσεις λίγο πιο δημιουργικά τα φρέσκα λαχανικά, προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό περισσότερα θρεπτικά συστατικά στην διατροφή σου. Η διατροφολόγος, Δήμητρα Παπαμίχου, προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο να δοκιμάσεις τα κολοκύθια, προσθέτοντας περισσότερη νοστιμιά το τελικό αποτέλεσμα.

Υλικά:

4 – 5 μεγάλα κολοκύθια

Λίγη σάλτα ντομάτας, αρωματισμένη με βασιλικό

1 – 2 πιπεριές

1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι

Τριμμένο τυρί

Εκτέλεση:

Κόβεις τα κολοκύθια στην μέση και αδειάζει την σάρκα, δημιουργώντας βαθιές γόνδολες. Αλείφεις το εσωτερικό με την σάλτσα ντομάτας και αφού έχεις κόβει σε κύβους πιπεριές και κρεμμύδι, γεμίζεις τα κολοκύθια. Ψήνεις τα κολοκύθια για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Προσοχή δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ. Αφού είναι έτοιμα πρόσθεσε τριμμένο τυρί πάνω στην γέμιση και ψήσε για ακόμα μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει στην επιφάνεια.

Διατροφική αξία:

Κάθε βαρκούλα αποδίδει:

Θερμίδες: 120/κομμάτι

Πρωτεΐνη: 11γρ

Κορεσμένο λίπος: 3γρ

Υδατάνθρακες: 8 γρ