Πρωτεϊνικό shake χωρίς σκόνη πρωτεΐνης, ιδανικό για μεταπροπονητικό σνακ

Ο οικονομικός τρόπος να λαμβάνεις περισσότερη πρωτεΐνη όποτε το χρειάζεσαι χωρίς κανένα πρόσθετο τεχνητό συστατικό.

Η πρωτεΐνη, όπως ήδη μπορεί να γνωρίζεις, είναι απαραίτητο συστατικό για την οικοδόμηση και ενίσχυση των μυών και όταν συνδυάζεται με την κατάλληλη διατροφή αλλά και διοχετεύεται στην άσκηση, τότε είναι θέμα χρόνου να εκπληρώσεις τους fitness στόχους σου, είτε αυτοί σχετίζονται με την απώλεια ή/και την ρύθμιση του βάρους, είτε με τον σχηματισμό καλογυμνασμένων μυών, είτε πάλι με την γενικότερη ενδυνάμωση του σώματός σου. Για αυτό και δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν να καταναλώνουν περισσότερα γραμμάρια πρωτεΐνης τις ημέρες που γυμνάζονται πιο εντατικά.

Πολλές φορές, ένα με δύο scoop σκόνη πρωτεΐνης είναι η "εύκολη" λύση για περισσότερα αμινοξέα, ωστόσο εάν δεν διαθέτεις λίγη από αυτή, καθώς δεν την έχεις εντάξει στο διατροφικό σου πλάνο, υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις γρήγορα και απλά ένα γευστικό και θρεπτικό σέικ πρωτεΐνης, χωρίς καθόλου σκόνη αυτής. Αρκεί ένας έξυπνος συνδυασμός συστατικών πλούσιας περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη για να δημιουργήσεις ένα ρόφημα ιδανικό και για το πρωινό, αλλά και για το σνακ πριν ή μετά τις προπονήσεις.

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας βρώμη αλεσμένη

1/2 φλιτζάνι γάλα, γαλακτοκομικό ή μη (120 ml)

170 γραμμάρια γιαούρτι

1/2 μπανάνα

2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

85 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας (χωρίς ζάχαρη)

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο

1/2 φλιτζάνι νερό (120 ml)

Εκτέλεση:

Ξεκίνα αλέθοντας την βρώμη στο μπλέντερ. Αφού γίνει σκόνη πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς το νερό, και χτύπησέ τα για περίπου 20 με 30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Εάν είναι πολύ πηχτό, τότε πρόσθεσε όσο νερό είναι απαραίτητο ανάλογα με την υφή που επιδιώκεις να πετύχεις.