Lunch Break: Το ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα που προτείνει η Μαίρη Συνατσάκη

Πλούσιο σε βιταμίνες, καλά λιπαρά και φυσικά χορταστική πρωτεΐνη.

Το lunch break καθημερινά και ειδικά στον χώρο εργασίας μπορεί να μοιάζει μπελάς για δύο βασικούς λόγους: πρώτον γιατί αισθάνεσαι πως έχει στερέψει από ιδέες για το "τι να μαγειρέψεις πάλι" και δεύτερον γιατί μετά το μεσημεριανό γεύμα συνήθως νιώθεις πως χρειάζεσαι μια σιέστα λίγων ή περισσότερων λεπτών – πράγμα αδύνατο εάν βρίσκεσαι στην δουλειά σου. Ασφαλώς, το να παραλείψεις αυτό το γεύμα δεν είναι ούτε εύκολή, αλλά ούτε και σοφή επιλογή, αφού τα επίπεδα ενέργειας μυαλού και σώματος έχουν ήδη μειωθεί από την ώρα του πρωινού. Τι μπορείς να φας λοιπόν;

Απάντηση στην φαινομενικά δύσκολη αυτή ερώτηση έρχεται να δώσει για ακόμα μια φορά η Μαίρη Συνατσάκη. Η γνωστή Youtuber, η οποία έχει επιλέξει να ακολουθεί ένα υγιεινό και ισορροπημένο lifestyle, μοιράζοντας συχνά με τους followers της μυστικά και tips για καλύτερες και αποδοτικότερες διατροφικές συνήθειες, είναι fan των ελαφρών και πλούσιων θρεπτικά επιλογών. Έτσι, ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή ακόμα και brunch, μπορεί να αποτελείται από πηγές καλών λιπαρών, χορταστικών φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Τρία βασικά συστατικά που περιορίζουν το αίσθημα της πείνας, γεμίζουν ωφέλημα στοιχεία τον οργανισμό και δεν επιβαρύνουν την σιλουέτα με περιττές θερμίδες.

Όπως αποδεικνύεται από το Instagram story που δημοσίευσε η Μαίρη Συνατσάκη στον προσωπικό της λογαριασμό, η παραπάνω θρεπτική σύνδεση στοιχείων γίνεται στο εξής γεύμα: μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με αυγά σκραμπλ, μισό αβοκάντο και πέντε – έξι ντοματίνια. Τα φρέσκα μυρωδικά είναι σαφώς απαραίτητα για ένα λαχταριστό αποτέλεσμα. Η εύκολη και υγιεινή αυτή πρόταση για το lunch break μπορεί επίσης να περιλαμβάνει περισσότερα φρέσκα λαχανικά, όπως μερικά φύλλα ρόκας, καθώς και διαφορετική πηγή πρωτεΐνης όπως το τυρί cottage ή ακόμα και τόφου.

Διάβασε επίσης: Μαίρη Συνατσάκη: Οι συνταγές που τη βοηθούν να καλύψει την ανάγκη για γλυκό στην εγκυμοσύνη