Το επιδόρπιο, η μικρή λαχταριστή λιχουδιά που επιθυμείς με όλο σου το είναι μετά από ένα χορταστικό κυρίως γεύμα, ίσως τελικά αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο μιας ισορροπημένης διατροφής, αφού όπως απέδειξε σχετική μελέτη η κατανάλωση γλυκού πριν ή μετά το δείπνο μπορεί να οδηγήσει στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων, αλλά και στην επιλογή υγιεινότερων προτάσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα εν λόγω επιστημονικά ευρήματα, έρχονται να συμπληρώσουν αντίστοιχα συμπεράσματα παλαιότερων ερευνών, σύμφωνα με τα οποία η παντελής στέρηση ορισμένων ομάδων τροφών, όπως τα γλυκά, από τη διατροφή, ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση φαγητού.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, έμπειροι διατροφολόγοι και ερευνητές σε θέματα διατροφής υπογραμμίζουν τη σημασία της κατανάλωσης μιας μικρής ποσότητας γλυκών μέσω της συμβουλευτικής προσέγγισης που παρέχουν, αποκαλύπτοντας ποια επιδόρπια επιλέγουν οι ίδιοι τόσο στη δική τους διατροφή, όσο και σε εκείνη που προτείνουν στο κοινό.
Ποια επιδόρπια επιλέγουν Έλληνες διατροφολόγοι;
Σοκολατένια τάρτα
Μηλόπιτα με παγωτό
Cheesecake bars
Μους σοκολάτας
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο
Διάβασε επίσης: Κόβεις τη ζάχαρη: Είναι τα τεχνητά γλυκαντικά καλή επιλογή για την υγεία σου;