Πώς να φτιάξεις σπίτι σου ένα poke bowl

Η χαβανέζικη σαλάτα που αποτελείται από τα υλικά του σούσι και σίγουρα θα λατρέψεις.

Τα poke bowls είναι ένα δημοφιλές πιάτο της Χαβάης που έχει κάνει παγκόσμια αίσθηση τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό μπολ με ρύζι, φρέσκο ψάρι, λαχανικά και διάφορες επικαλύψεις, καθιστώντας το ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα. Η παρασκευή ενός poke bowl στο σπίτι είναι εύκολη και μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς θα το φτιάξεις ένα μπολ στο σπίτι:

Συστατικά:

2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι για σούσι
400 γρ. τόνου ή σολομού
2 κ.σ. soy sauce
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι φασόλια edamame
1/4 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Προαιρετικές επικαλύψεις: τζίντζερ τουρσί, wasabi, σαλάτα με φύκια, πικάντικη μαγιονέζα, αυγοτάραχο

Οδηγίες:

Μαγείρεψε το ρύζι για σούσι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ το στην άκρη.

Κόψε τον τόνο ή τον σολομό σε μικρά κομμάτια και βάλτα σε ένα μπολ.

Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, το μέλι, το τριμμένο τζίντζερ και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Περίχυσε με τη μαρινάδα τα ψάρια και ανακάτεψε. Σκέπασε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 2 ώρες για να μαριναριστούν τα ψάρια.

Όσο το ψάρι μαρινάρεται, ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο, το αγγούρι και τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για να συναρμολογήσσεις το μπολ, μοίρασε το μαγειρεμένο ρύζι στα μπολ σερβιρίσματος. Συμπλήρωσε το μαριναρισμένο ψάρι, το αβοκάντο σε φέτες, το αγγούρι, τα φασόλια edamame και τα πράσινα κρεμμυδάκια.

Πασπάλισε με σουσάμι και τυχόν πρόσθετες επικαλύψεις της επιλογής σου, όπως τζίντζερ τουρσί, wasabi, σαλάτα με φύκια ή tobiko.

Συμβουλές:

Χρησιμοποίησε φρέσκο, υψηλής ποιότητας ψάρι για την καλύτερη γεύση και υφή.
Μη διστάσεις να προσαρμόσεις το poke bowl με τα αγαπημένα σου λαχανικά και γαρνιτούρες.
Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μαγειρεμένες γαρίδες, τόφου ή κοτόπουλο αντί για ψάρι αν το προτιμάς.
Για να εξοικονομήσεις χρόνο, μπορείς να προετοιμάσεις το ρύζι και τα λαχανικά από πιο νωρίς και να τα φυλάξεις στο ψυγείο έτοιμα μέχρι να συναρμολογήσεις το μπολ poke.

Το να φτιάξει ένα μπολ poke στο σπίτι είναι ένας απλός και νόστιμος τρόπος για να απολαύσεις ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα. Με φρέσκα ψάρια, λαχανικά και γευστικές επικαλύψεις, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου προσαρμοσμένο μπολ poke σε χρόνο μηδέν. Δοκίμασέ το λοιπόν και απόλαυσε αυτό το αγαπημένο της Χαβάης στην άνεση του σπιτιού σου!

Ταϊλανδέζικη σαλάτα στο φούρνο με λαχανικά! Δοκίμασέ την!