Οι 7 τροφές που έχουν ζάχαρη και δεν το γνωρίζεις

+ μία λίστα με διαφορετικές ονομασίες της ζάχαρης στα τρόφιμα.

Η ζάχαρη έχει ταυτιστεί με τα γλυκά, τις σοκολάτες και τα φρούτα, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες τροφές που δεν θα περίμενες ότι έχουν προσθήκη του συστατικού και τις καταναλώνεις καθημερινά.

Στην προσπάθεια να τρέφεσαι όσο γίνεται πιο υγιεινά, μπορεί να πέσεις στην παγίδα να καταναλώνεις τρόφιμα που δεν περίμενες ότι έχουν μέσα ζάχαρη. Αυτές είναι, λοιπόν, οι 7 τροφές που θα σε εκπλήξουν - μάλλον δυσάρεστα-, αφού έχουν μέσα το "απαγορευμένο" συστατικό και αξίζει να τις ελαττώσεις, αν επιθυμείς να μειώσεις την ζάχαρη από την διατροφή σου. 

Διάβασε επίσης:  Χωρίς ζάχαρη: 6 υγιεινές εναλλακτικές λύσεις για να ενσωματώσεις στη διατροφή σου

Οι 7 τροφές που έχουν ζάχαρη και δεν το γνωρίζεις

Ζωμοί

Σε μερικές συνταγές απαιτείται ο ζωμός κοτόπουλου ή βοείου κρέατος, και στην ταμπέλα με τα συστατικά τους αναγράφεται η ζάχαρη ως τελευταίο συστατικό. Αυτό ήταν μία έκπληξη, αφού δεν θα περίμενε κανείς σε ένα αλμυρό προϊόν με λαχανικά και κοτόπουλο να υπάρχει η προσθήκη ζάχαρης.

Μπέικον

To αγαπημένο σου καπνιστό μπέικον σφενδάμνου ή οποιοδήποτε είναι αρωματισμένο περιέχει ζάχαρη. Και ίσως είναι αυτό που το κάνει τελικά τόσο λαχταριστό.

Μπαχαρικά 

Αν θέλεις να αποφύγεις την ζάχαρη με κάθε κόστος, τότε καλό είναι να διαβάζεις τα συστατικά των μπαχαρικών που επιλέγεις, ειδικά αν είναι mix, αφού υπάρχει η πιθανότητα να βρεις μία μικρή δόση ζάχαρης.

Τσάι

Όπως ο καφές. έτσι και το τσάι δεν έχει από μόνο του ζάχαρη. Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν αν το καλοκαιρινό σου ρόφημα είναι αρωματισμένο, καθώς μπορεί να περιέχει μέχρι και 27 γραμμάρια ζάχαρης.

Γάλα από ξηρούς καρπούς 

Ακόμη και αν διάβασες την αναγραφή των συστατικών από το γάλα αμυγδάλου που πίνεις καθημερινά, μπορεί να βρήκες την ζάχαρη με κάποια άλλη ονομασία της. 

Μαρινάδες

Οτιδήποτε προστίθεται σε ένα άλλο φαγητό για extra γεύση, υπολόγισε ότι θα έχει προσθήκη ζάχαρης. Οι μαρινάδες που χρησιμοποιούνται στις σαλάτες δεν είναι όσο αθώες νομίζεις.

Αποξηραμένα φρούτα

Καθώς ακολουθείς πιστά την διατροφή που σου έδωσε ο διατροφολόγος σου για να χάσεις μερικά κιλά πριν από την παραλία, νιώθεις μια λιγούρα. Θεωρείς, λοιπόν, ότι λίγα αποξηραμένα φρούτα είναι η ιδανική επιλογή. Είναι, όμως, λάθος καθώς υπάρχει extra ζάχαρη στα ήδη "γλυκά" φρούτα.

Άλλα ονόματα για την ζάχαρη

  • Ακεσουλφάμη καλίου
  • Σορβιτόλη
  • Σταφυλοσάκχαρο
  • Ερυθριτόλη
  • Φρουκτόζη
  • Λακτόζη

Διάβασε επίσης:  Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τον εθισμό στη ζάχαρη;