Τι να προσθέσεις στα smoothies για να γίνουν πιο χορταστικά

Τα smoothies είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και μετά την προπόνηση. Μάθε τι πρέπει να προσθέσεις για να γίνουν και χορταστικά

Ta smoothie ροφήματα από φρούτα και λαχανικά αποτελούν μία διατροφική τάση των τελευταίων χρόνων, που έχει "λύσει" τα χέρια μας για πολλούς λόγους. Αρχικά, είναι αρκετά εύκολο και γρήγορο να φτιάξεις ένα smoothie φρούτων λίγο πριν φύγεις για το γραφείο - πετάς μέσα στην μηχανή ότι έχει μείνει και voila έχεις το ρόφημά σου-. Επίσης, είναι ένας έξυπνος και γευστικός τρόπος να προσθέσεις τα λαχανικά και τα φρούτα στο καθημερινό σου διατροφολόγιο, χωρίς να νιώσεις ότι στερείσαι κάτι άλλο.

Τέλος, είναι ένα σούπερ drink για να ξεκινήσεις την ημέρα σου - ή μετά την προπόνησή σου -, ώστε να λάβεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να συνεχίσεις την ημέρα σου.

Και επειδή ήδη σε φαντάζομαι να έχεις βγάλει την μηχανή για να φτιάξεις ένα πολύχρωμο smoothie, μάθε ποιες τροφές μπορούν να μετατρέψουν το ρόφημά σου σε μια πιο χορταστική εκδοχή του.

Διάβασε επίσης: Ένα smoothie την ημέρα: 6 οφέλη στην υγεία σου από την προσθήκη τους στη διατροφή σου

Τι να προσθέσεις στα smoothies σου για να γίνουν πιο χορταστικά

Istock
Istock

Βούτυρο ξηρών καρπών

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά εύκολο hack για να κάνεις τα smoothies σου σούπερ χορταστικά. Η προσθήκη μιας κουταλιάς βούτυρο ξηρών καρπών στο smoothie προσθέτει λίγη πρωτεΐνη, η οποία θα σε βοηθήσει να νιώσεις χορτάτη μετά. 

Σπόροι Chia

Κι όμως, αυτό το μικροσκοπικό τρόφιμο είναι γεμάτο με οφέλη για την υγεία σου: Οι σπόροι chia έχουν έναν τόνο θρεπτικών συστατικών, είναι γεμάτοι αντιοξειδωτικά, είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και μπορούν να σε βοηθήσουν να κρατηθείς χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι υποστηρίζουν μια υγιή επιδερμίδα και αυξημένη ενέργεια. Μια μπάλα από τους μικροσκοπικούς σπόρους θα είναι εντελώς απαρατήρητη σε ένα smoothie και θα το κάνει ακόμα πιο υγιεινό.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι έχει γίνει αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και για καλό λόγο. Μια μέτρια μερίδα μπορεί να έχει 12 έως 17,3 γραμμάρια πρωτεΐνης και έχει λιγότερη ζάχαρη από το επιδόρπια γιαουρτιού. Θα δώσει στο smoothie σου πιο παχύρρευστη υφή, βοηθώντας το να γίνει πιο νόστιμο - και χορταστικό.

Υγιή Λίπη

Η προσθήκη ενός υγιές λίπους στο smoothie σου είναι εξαιρετικά εύκολη και επίσης συνήθως μη ανιχνεύσιμη στον οισοφάγο σου. Το να ρίξεις π.χ μισό αβοκάντο ή λίγο λάδι καρύδας θα σε βοηθήσει να παραμείνεις χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και επίσης θα δώσεις στο smoothie σου πιο παχιά υφή.

Πρωτεΐνη σε σκόνη

Προσθέτοντας μια μεζούρα από την αγαπημένη σου σκόνη πρωτεΐνης στο smoothie θα προσθέσει μια υπέροχη γεύση στο ρόφημά σου και θα συμβάλλει στο να νιώσεις χορτάτη. Προσθέτοντας μια μεζούρα με γεύση βανίλια στο smoothie φρούτων σου και λίγη ποσότητα φυστικοβούτυρου θα απογειώσει την ενέργεια σου στο υπόλοιπο της ημέρας.

Διάβασε επίσης: Τα φυσικά smoothies πρωτεΐνης και οι καλύτερες ιδέες για πρωινό που θα σε κρατήσει

Tags