Ένα smoothie την ημέρα: 6 οφέλη στην υγεία σου από την προσθήκη τους στη διατροφή σου

Η υγιεινή διατροφή δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη και απλή.

smoothie

Τα smoothies έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στις δημοφιλέστερες επιλογές πρωινού γεύματος, αφού η σχετικά απλή διαδικασία παρασκευής τους, καθιστούν τα εν λόγω ροφήματα ιδανική πρόταση για όλα τα βιαστικά εκείνα πρωινά, που δεν άκουσες εγκαίρως το ξυπνητήρι. Πέραν αυτού, όμως, τα δροσιστικά, αφράτα και πολύχρωμα smoothies έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητά στα κοινό λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης θρεπτικών συστατικών που περιέχουν, αφού ως επί το πλείστον αποτελούνται από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς και ένα υγρό ή παχύρρευστο στοιχείο, όπως το γάλα, το γιαούρτι, τα ροφήματα καρπών και οι χυμοί.

smoothie

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μερικές μόλις γουλιές είναι ικανές να χαρίσουν στο σώμα σου πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, διασφαλίζοντας θετικό αντίκτυπο για την υγεία σου. Ως μέρος μια ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, τα smoothies μπορούν να καταναλωθούν επίσης καθ’ όλη την διάρκεια την ημέρας, μετά την προπόνηση, ως ενδιάμεσο γεύμα ή/και ελαφρύ βραδινό την περίοδο της αποτοξίνωσης. Η τακτική κατανάλωση, η ποιότητα των συστατικών αλλά και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσεις διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποκόμιση των παρακάτω ευεργετικών ωφελειών που μπορούν να σου προσφέρουν τα smoothies.

6 καλοί λόγοι για να προσθέσεις τα smoothies στη διατροφή σου: 

  • Αυξάνουν την ενέργεια και την αντοχή, δίνοντας ώθηση σε σώμα και μυαλό να διεκπεραιώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις απαιτούμενες υποχρεώσεις της ημέρας.
  • Θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις, κρυολογήματα και την καθημερινή καταπόνηση, λειτουργώντας ως αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής, πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά.
  • Ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, διευκολύνοντας την απώλεια περιττών κιλών, όπως επίσης και την ανακούφιση από το πρήξιμο στην κοιλιά, αλλά και την κατακράτηση υγρών.
  • Πολλαπλασιάζουν τα οφέλη της άσκησης, αφού θρέφουν σε βάθος τους μύες, προλαμβάνοντας τραυματισμούς και ενθαρρύνοντας τις καλύτερες επιδόσεις.
  • Καταπολεμούν την γήρανση, επιτρέποντας στην επιδερμίδα να δείχνει λαμπερή και ξεκούραστη, χωρίς ατέλειες.
  • Βελτιώνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ρυθμίζοντας σε φυσιολογικά επίπεδα δείκτες όπως η χοληστερόλη, το σάκχαρο, η αρτηριακή πίεση.

smoothie

Ποιοτικά συστατικά και κυρίως ποιοτικός εξοπλισμός

Για τη μέγιστη εξασφάλιση όλων αυτών των ωφελειών, η ποιότητα τόσο των συστατικών, όσο και του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιήσεις είναι υψίστης σημασίας, όπως ήδη προαναφέραμε. Έτσι, είναι σημαντικό να επιλέξεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά, superfoods υψηλής ποιότητας αλλά και υγρά συστατικά χωρίς βλαβερές προσθήκες. Έχοντας συγκεντρώσει τα εν λόγω υλικά, δεν έχεις παρά να τα πολτοποιήσεις σε ένα personal μπλέντερ nutribullet, ώστε να ενσωματώσεις στο ρόφημά σου και την παραμικρή ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

nutribullet.gr

Άλλωστε, η φιλοσοφία του nutribullet εστιάζει ακριβώς στο κομμάτι της μέγιστης θρέψης, με ελάχιστη προσπάθεια. Κατανοώντας ότι η καλή διατροφή έχει την δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή ανθρώπων διαφορετικού lifestyle, προσδίδοντάς της ποιότητα, το nutribullet με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του διαφέρει πραγματικά από τα άλλα μπλέντερ γιατί:

  • Χρησιμοποιεί σύστημα εκχύλισης θρεπτικών συστατικών, δεν αλέθει απλώς τα υλικά.
  • Με την αποκλειστική κυκλωνική του κίνηση, τις ειδικές λεπίδες και το ισχυρό μοτέρ υψηλής ταχύτητας 900W που αγγίζει τις 21.000 στροφές, "σπάει" τα τρόφιμα στην πιο αφομοιωτική μορφή τους.
  • Μπορεί να σπάσει μικροσκοπικά super foods όπως λιναρόσπορο και chia, που τα άλλα μπλέντερς δεν μπορούν να πιάσουν με τις λεπίδες τους.
  • Αντίθετα με τα μπλέντερ και τους αποχυμωτές, διασπά το κυτταρικό τοίχωμα των φρούτων, των λαχανικών, των καρπών κ.α, απελευθερώνοντας όλες τις βιταμίνες, την πρωτεΐνη και τα μέταλλα που περιέχουν.

nutribullet.gr

Μια συνοπτική ανακεφαλαίωση των παραπάνω θα έλεγε πως η υγιεινή διατροφή και κατά συνέπεια η καλή υγεία δεν θέλει κόπο, ούτε καν υπερβολική προσπάθεια, αφού ένα μόλις ρόφημα, όπως το smoothie, σε καθημερινή βάση, μπορεί να γεμίσει τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά, εξασφαλίζοντας στο σώμα σου σημαντικά οφέλη.

nutribullet

Η διαδικασία παρασκευής των θρεπτικών αυτών ροφημάτων δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη και αποτελεσματική, αφού το nutribullet, χάρη στον ουσιαστικό σχεδιασμό του, εξασφαλίζει τη λήψη ακόμα και της παραμικρής θρεπτικής ουσίας, ενώ το κύπελλο με λαβή που διαθέτει, διευκολύνει την άμεση κατανάλωση, αφού πολτοποιείς και πίνεις στο ίδιο κύπελλο. Τι άλλο να ζητήσεις κανείς από το μπλέντερ του;

nutribullet.gr

Επισκέψου το nutribullet.gr για να δεις αναλυτικά τη μεγάλη γκάμα των blenders για όλες τις χρήσεις αλλά και να μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο για τις δικές σου ανάγκες και lifestyle. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i