Το φυστικοβούτυρο έχει γίνει αγαπημένο προϊόν καθώς αποτελεί τέλεια πηγή πρωτεΐνης και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Είναι μια γλυκιά απόλαυση που μπορείς να το προσθέσεις πάνω από κάποιο acai bowl ή ακόμα και σκέτο πάνω απλά σε μια φέτα ψωμιού.
Τι γίνεται όμως όταν είναι στα τελειώματα και έχει αρχίσει να πετρώνει; Σίγουρα σου έχει τύχει και ομολογουμένως είναι αρκετά εκνευριστικό, ειδικά όταν το θες στην πιο λεπτόρρευστη μορφή του.
Η διατροφολόγος και διαιτολόγος Ιωάννα Στεργίου, σου έχει τη λύση ώστε να γίνει και πάλι το φυστικοβούτυρο σου απαλό όπως όταν το αγόρασες στην αρχή. Το μυστικό κρύβεται στο λάδι καρύδας!
Πώς το κάνεις
- Βεβαιώσου ότι έχεις αγοράσει το λάδι καρύδας από κάποιο μαγαζί με βιολογικά
- Σε ένα μπρίκι ρίχνεις 1-1/2 κουταλιές της σούπας από το λάδι καρύδας
- Το αφήνεις να λιώσει και ύστερα το ρίχνεις μέσα στο φυστικοβούτυρο
- Το ανακατεύεις καλά και έχεις έτοιμο ένα απαλό φυστικοβούτυρο
Διάβασε επίσης:
High protein κοτόπιτα χωρίς φύλλο από τη διατροφολόγο Αλεξάνδρα Κοντοδήμου
Τηγανητά αυγά χωρίς λάδι: Το hack για να τα ψήσεις και στο πάνω μέρος
Πρωτεϊνικά ψωμάκια χωρίς αλεύρι με 3 υλικά από τη Νάντια Μπουλέ