Το ψωμί συνοδεύει το φαγητό σου, είναι η πρώτη σου επιλογή για να αλείψεις τη μαρμελάδα, ταιριάζει με scrambled eggs και, πάνω απ' όλα, ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις.
Τα τελευταία χρόνια οι επιλογές για ψωμί είναι πάρα πολλές. Ψωμί καλαμποκιού, ολικής, με χαρούπι, και πολλά πολλά ακόμα για να καλύψουν μέχρι και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Η διατροφολόγος όμως Aliona Stratulat (@alionas_nutrifacts), έχει ετοιμάσει την καλύτερη συνταγή για ψωμάκια, που είναι θρεπτική και υγιεινή.
Γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς δεν απαιτούν καθόλου κόπο, και το γευστικό αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει πλήρως. Μπορείς να τα συνδυάσεις και με αλμυρή γέμιση αλλά και με γλυκιά. Το καλύτερο βέβαια είναι να τα τρως σκέτα, μόλις βγουν από τον φούρνο που είναι ζεστά, ειδικά τώρα με τα κρύα.
Σπιτικά ψωμάκια με βρώμι και γιαούρτι
Υλικά:
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι 2%
- 3 αυγά
- 400 γρ. βρώμη
- 1.5 κ.σ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. λιναρόσπορος
- 50 γρ. κολοκυθόσπορος
- 50 γρ. ηλιόσπορος
Eκτέλεση:
1) Χτύπα στο μούλτι το γιαούρτι με τα αυγά
2) Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά
3) Ανακάτεψε με ένα κουτάλι και μετά ζύμωσε λίγο με τα χέρια
4) Πλάσε μικρά στρογγυλά ψωμάκια
5) Ψήσε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
6) Γέμισε με ότι θέλεις, είτε με κάτι γλυκό είτε με κάτι αλμυρό και καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Ψωμί: To χρειάζεσαι για την υγεία του εντέρου;
5 ιδέες βραδινού γεύματος για την υπόλοιπη εβδομάδα από τη διατροφολόγο
What i eat in a day: Τι τρώει μια διατροφολόγος μέσα στη μέρα της;