Το σκόρδο και το κρεμμύδι δεν είναι μόνο βασικά συστατικά της κουζίνας, αλλά και δύο από τους πιο ευεργετικούς "συμμάχους" για την υγεία σου. Εκτός από το ότι προσθέτουν πλούσια γεύση στα φαγητά, έχουν μοναδικές ιδιότητες που μπορούν να βελτιώσουν την ευεξία σου.
Το σκόρδο, γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, προστατεύει το σώμα σου από ιούς και βακτήρια. Επιπλέον, έχει ισχυρές καρδιοπροστατευτικές δράσεις, συμβάλλοντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην προστασία της καρδιάς. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αποτροπή των θρόμβων, κάνοντάς το πολύτιμο στη διατροφή σου.
Το κρεμμύδι, από την άλλη, είναι εξίσου ευεργετικό για την υγεία σου. Περιέχει θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα, βοηθώντας το σώμα σου να καταπολεμά μολύνσεις και ασθένειες. Παράλληλα, η κατανάλωσή του βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της ενέργειάς σου και την αποφυγή αιχμών ινσουλίνης.
Είναι εντυπωσιακό πώς δύο τόσο καθημερινά συστατικά μπορούν να προσφέρουν τόσα πολλά οφέλη. Η διατροφολόγος Μαρία Παρίσι (@mariaparisi_nutritionist), αναλύει τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει το καθένα από αυτά στον οργανισμό σου.
Σκόρδο ή κρεμμύδι
Οφέλη σκόρδου
- Ισχυρό Αντιμικροβιακό: Καταπολεμά βακτήρια και ιούς.
- Μειώνει την Πίεση: Συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.Πλούσιο σε Αντιοξειδωτικά: Προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.
- Βελτιώνει την Καρδιαγγειακή Υγεία: Προάγει τη συνολική υγεία της καρδιάς.
Χρήση:
Σε σάλτσες, μαρινάδες και παραδοσιακά φαγητά για γεύση και υγεία.
Οφέλη κρεμμυδιού
- Πλούσιο σε Βιταμίνη C: Ενισχύει την ανοσοποιητική λειτουργία.
- Μειώνει τη Φλεγμονή: Περιέχει ενώσεις που καταπολεμούν τη φλεγμονή.
- Υποστηρίζει την Πέψη: Βοηθά στη σωστή λειτουργία του εντέρου.
- Ρυθμίζει τα Επίπεδα Σακχάρου: Έχει ευεργετική δράση για την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα.
Χρήση:
Σε σαλάτες, σούπες, τηγανιτά και μαγειρευτά για πλούσια γεύση.
Διάβασε επίσης:
Είναι το κρεμμύδι ένας φυσικός ρυθμιστής του σακχάρου;