Από τον Τάσο Αντωνίου, σεφ, food blogger, συγγραφέα και δημιουργό του (mamapeinao.gr).
Η Πολίτικη λαχανοσαλάτα είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό που ταιριάζει άψογα με το πασχαλινό τραπέζι και αναδεικνύει τις γεύσεις του κρέατος. Είναι δροσιστική και και ελαφριά, ιδανική για να ισορροπήσει την ένταση των βαρέων εορταστικών πιάτων.
Η συνταγή αυτή έχει τις ρίζες της στην Πολίτικη κουζίνα, μια κουζίνα με πλούσια ιστορία και επιρροές από την Οθωμανική αυτοκρατορία, στην οποία συνδυάζονται φρέσκα λαχανικά και αρωματικά υλικά.
Επτά χορταστικές σαλάτες για κυρίως γεύμα από τη διατροφολόγο
Πολίτικη λαχανοσάλατα
Προετοιμασία: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά Μερίδες: 4
Υλικά
- ½ λάχανο
- 1 καρότο
- ½ πιπεριά πράσινη
- ½ πιπεριά κόκκινη
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 1 κ.σ. ξϊδι
- 1 κ.γ. κάππαρη Αλάτι
Εκτέλεση
1. Πλένεις καλά όλα τα λαχανικά και τα αφήνεις να στραγγίξουν. Τρίβεις το λάχανο και το καρότο με τον τρίφτη σε μεγάλο μπολ. Κόβεις τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβεις τον μαϊντανό.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτεις το τριμμένο λάχανο, το καρότο, τις πιπεριές και τον μαϊντανό. Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά. Αλατίζεις τη σαλάτα σύμφωνα με την προτίμησή σου. Περιχύνεις με το ξίδι και ανακατεύεις ξανά. Προσθέτεις την κάππαρη.
3. Σερβίρεις τη λαχανοσαλάτα αμέσως ή την αφήνεις για λίγα λεπτά στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
11 σούπερ τροφές που αγαπά ο μεταβολισμός, καίνε λίπος και σε χορταίνουν