Ως editor διατροφής – και λάτρης των φυσικών γεύσεων – πάντα ψάχνω τρόπους να ενισχύω το ανοσοποιητικό μου και να μένω ενυδατωμένη, χωρίς να καταφεύγω σε ζαχαρούχα αναψυκτικά του εμπορίου. Πρόσφατα, έφτιαξα ένα ρόφημα που λάτρεψα και φτιάχνω ξανά και ξανά: ένα φυσικό "αναψυκτικό" με βιταμίνη C, που φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι, με λίγα υλικά και υπέροχη γεύση.
Το βασικό συστατικό: Ο ιβίσκος
Ο αποξηραμένος ιβίσκος εκτός από γευστικός είναι και εξαιρετικά θρεπτικός. Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και φυσική βιταμίνη C, γεγονός που τον κάνει ιδανικό για ένα ρόφημα ενίσχυσης του οργανισμού, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Η συνταγή μου για φυσικό αναψυκτικό:
Υλικά (για 1 μεγάλο ποτήρι):
- 1 κ.γ. αποξηραμένα φύλλα ιβίσκου
- 200 ml βραστό νερό
- 1 κ.γ. μέλι
- Χυμός από ¼ λεμόνι
- 100 ml ανθρακούχο νερό
- Παγάκια, φύλλα μέντας ή βασιλικού ή κατεψυγμένα berries (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ρίχνω τον ιβίσκο σε βραστό νερό και τον αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά.
- Σουρώνω και προσθέτω το μέλι όσο το τσάι είναι ακόμα ζεστό, για να διαλυθεί καλά.
- Αφήνω το ρόφημα να κρυώσει (ή το βάζω στο ψυγείο).
- Στο ποτήρι μου, βάζω παγάκια, προσθέτω το κρύο τσάι μέχρι τη μέση και συμπληρώνω με ανθρακούχο νερό. Αν θέλω, ρίχνω και τον χυμό λεμονιού.
- Διακοσμώ με ένα φύλλο μέντας ή τα berries και απολαμβάνω!
Σπιτική λεμονάδα με λίγες θερμίδες: Το τέλειο δροσιστικό ποτό για το καλοκαίρι
Δοκίμασε το "botox της φύσης" - Το ρόφημα με 2 υλικά που υπόσχεται λαμπερό δέρμα