Η στραπατσάδα – ή καγιανάς, όπως λέγεται σε πολλές περιοχές – είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, γρήγορα και οικονομικά ελληνικά φαγητά. Τρεις βασικές πρώτες ύλες, που υπάρχουν σχεδόν πάντα στο σπίτι: ντομάτα, αυγά και ελαιόλαδο. Κάθε οικογένεια έχει τη δική της εκδοχή, με ή χωρίς φέτα, μερικές φορές με λουκάνικο ή μυρωδικά, αλλά η βάση παραμένει η ίδια. Είναι το comfort food του καλοκαιριού, εύκολο, χορταστικό και γεμάτο γεύση.
Καλοκαιρινή αυγοσαλάτα - Η συνταγή για το τέλειο πρωτεϊνικό σνακ
Στραπατσάδα ή καγιανάς: Συνταγή για το απόλυτα καλοκαιρινό comfort food
Υλικά
4 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
3 αυγά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας .
Στο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο .
Έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα
Αλάτι ,πιπέρι και πάπρικα
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά .Μέσα και ο μαϊντανός
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά μας
Αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί
Κλείνουμε ,παίρνουμε μια φέτα ψωμί και απολαμβάνουμε
Ομελέτα με φέτα, ντομάτες και ελιές: Το τέλειο πρωινό της Κωνσταντίνας Μερκούρη φτιάχνεται σε βάζο!