Αυτό το γλυκό με blueberries και τυρί κρέμα είναι ο λόγος να ανάψεις τον φούρνο τον Αύγουστο

Η αρτοποιός Arina Kysh μοιράζεται μια λαχταριστή συνταγή για wild blueberry cheesecake buns που συνδυάζουν αφράτη ζύμη, δροσερή γέμιση και φρουτένια γεύση.

Ψάχνεις κάποιο ξεχωριστό γλυκό για να σερβίρεις στους φίλους σου τα καλοκαιρινά απογεύματα και να σπάσεις τη συνήθεια του παγωτού; Σου έχω βρει το ιδανικότερο γλυκό σνακ που συνδυάζει αφράτη ζύμη, κρεμώδη υφή και φρουτώδη γεύση με βασικό συστατικό τα αγαπημένα όλων μας μύρτιλλα ή αλλιώς blueberries

Η αρτοποιός Arina Kysh (arinakysh) μοιράζεται μαζί μας μέσα από ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok μια νοστιμότατη συνταγή για wild blueberry cheesecake buns που πρέπει να δοκιμάσουμε όλοι μας και ειδικά αυτές τις καλοκαιρινές μέρες. 

Υλικά

Για τα buns (ψωμάκια):

  • 160 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ενεργή ξηρή μαγιά
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 450 γραμμάρια αλεύρι
  • 40 γραμμάρια μαλακό βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 110 γραμμάρια τυρί κρέμα 
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • ξύσμα από 1/2 μεγάλο λεμόνι ή 1 μικρό λεμόνι 
  • κατεψυγμένα άγρια μύρτιλλα

Για το streusel:

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 15 γραμμάρια κρύο βούτυρο (μπορείς να το τρίψεις σε ψιλό τρίφτη ή να το κόψεις σε κύβους)

Εκτέλεση

  1. Ανακάτεψε το νερό, τη μαγιά και τα 20 γραμμάρια ζάχαρης (από τη συνολική ποσότητα ζάχαρης) και άφησε τα να αφρίσουν για λίγα λεπτά. 
  2. Ανακάτεψε το μείγμα της μαγιάς, το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και το μαλακό βούτυρο. 
  3. Ζύμωσε για 10-15 λεπτά.
  4. Άφησε τη ζύμη να φουσκώσει για 1-2 ώρες μέχρι να τριπλασιαστεί σε μέγεθος.
  5. Κόψε σε ίσες μερίδες (η Arina μοίρασε τη ζύμη σε 8 ψωμάκια).
  6. Χρησιμοποιώντας το κάτω μέρος ενός φλιτζανιού κάνε μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο του κάθε ψωμιού.
  7. Άφησε το να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  8. Ανακάτεψε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  9. Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το streusel μαζί.
  10. Άλοιψε τα ψωμάκια με αυγό και από πάνω με την επικάλυψη streusel. 
  11. Γάρνιρε κάθε φουσκωμένο ψωμάκι με τη γέμιση τυριού κρέμας και πρόσθεσε μερικά μύρτιλλα. 
  12. Τέλος, ψήσε τα για 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς κελσίου. 

Καλή απόλαυση!

@arinakysh

Wild Blueberry Cheesecake Buns 🫐 You can find the full printable version of this recipe on my website, under the pastries tab! 💌 Buns: 160 g water 1 tbsp active dry yeast 90 g sugar 2 eggs 450 g flour 40 g soft butter Filling: 110 g soft cream cheese (1/2 brick) 100 g powdered sugar 1 tsp vanilla zest of 1/2 large lemon or 1 small lemon Frozen wild blueberries Streusel: 1 tbsp sugar 2 tbsp flour 15 g cold butter (I like to grate the cold butter on a fine grater, otherwise you can cube the butter) - combine water, yeast and 20 g of sugar (from the total amount of sugar) let foam up for a few minutes - combine the yeast mixture, flour, rest of the sugar, eggs and soft butter - knead for 10-15 minutes - let rise for 1-2 hours until triples in size - cut into equal portions, I portioned mine into 8 buns - using the bottom of a cup, form a small divot in the center of each bun - let rise for 30 mins - combine all the filling ingredients, until smooth -combine all the streusel ingredients together - brush buns with egg wash and top with streusel topping - top each risen bun with the cream cheese filling and top with some blueberries - bake for 25-30 minutes at 325 F

♬ If You Don't Want My Love - Jalen Ngonda

 

Διάβασε επίσης:

Blueberries: Όλοι οι λόγοι για να τα εντάξεις στη διατροφή σου 

Σε μόλις 7 ημέρες: Ο χυμός που αποδεδειγμένα μεταμορφώνει τον μεταβολισμό (+ άλλα 2 σημαντικά οφέλη)