Η κολοκυθόπιτα ρολό με μοτσαρέλα που πρέπει να δοκιμάσεις - Μόνο με 105 θερμίδες

Δοκίμασε την υγιεινή και γευστική κολοκυθόπιτα ρολό με μοτσαρέλα, μόνο με 105 θερμίδες, ιδανική για ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό.

Έχεις λαχανικά στο ψυγείο που δεν ξέρεις πως να τα αξιοποιήσεις και ψάχνεις εναλλακτικές, γιατί έχεις βαρεθεί να φτιάχνεις σαλάτες τώρα το καλοκαίρι; Αυτό το ρολό με πατάτα, κολοκύθι και τυρί είναι η απόλυτη λύση, αν δεν θέλεις κιόλας να περάσεις πολλές ώρες στην κουζίνα.

Μπορεί να σερβιριστεί τόσο ζεστό όσο και κρύο και ταιριάζει πολύ με μια δροσερή σαλάτα ή με ένα γιαούρτι με μυρωδικά. Είναι ιδανικό για μεσημεριανό, για brunch ή και για ένα ελαφρύ βραδινό. Η υφή του είναι βελούδινη, ενώ η γεύση της μοτσαρέλας στο κέντρο απογειώνει το αποτέλεσμα, όπως μας λέει και μας δείχνει μέσα από ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram ο γνωστός μάγειρας Γαβριήλ Νικολαΐδης (gabnikolaidis).

Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά, μόνο λίγη φροντίδα στο τύλιγμα και λίγη υπομονή στον φούρνο. Μπορείς, επίσης, να πειραματιστείς με άλλα τυριά ή να προσθέσεις μυρωδικά για επιπλέον γεύση.

Πάμε, επομένως, να δούμε τη συνταγή. 

Υλικά

  • 3 πατάτες (600 γρ.)
  • 3 κολοκύθια (500 γρ.)
  • 3 αυγά
  • 120 γρ. μοτσαρέλα light, τριμμένη, για το μίγμα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα light, για τη γέμιση
  • αλάτι, κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα άκρα και τα τρίβουμε κι αυτά.
  • Τα μεταφέρουμε σε μια πετσέτα, αλατίζουμε ελαφρώς και τα στίβουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις τριμμένες πατάτες και τα κολοκύθια με τα αυγά, το τριμμένο τυρί και λίγο αλάτι.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ισιώνοντάς το σε ορθογώνιο σχήμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για περίπου 25 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί, το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά πάνω σε καθαρό χαρτί ψησίματος.
  • Απλώνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα της γέμισης.
  • Τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή και το ψήνουμε ξανά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να σταθεροποιηθεί το ρολό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε σε φέτες.

Πηγή συνταγής: coolartisan.gr

Διάβασε επίσης:

Παριανή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο - Η απόλυτη πίτα του καλοκαιριού

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

Τηγανίτες κολοκυθιού - Εύκολη συνταγή για να μυρίσει καλοκαίρι στο τραπέζι σου