Η εικόνα του ρυζιού μας παραπέμπει αμέσως στην ιαπωνική κουζίνα – μια διατροφική παράδοση που θεωρείται πρότυπο για ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Στην Ιαπωνία, πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν ρύζι καθημερινά, συχνά μέχρι και τρεις φορές την ημέρα. Παρά αυτή την τακτική κατανάλωση, η πλειονότητα διατηρεί εύκολα λεπτή σιλουέτα: μόλις το 3,6% των Ιαπώνων έχει ΔΜΣ πάνω από 30, σε σύγκριση με το 32% των Αμερικανών.
Το ρύζι σε παχαίνει;
Πώς όμως καταφέρνουν οι Ιάπωνες να μην παίρνουν βάρος τρώγοντας ρύζι τόσο τακτικά; Η απάντηση φαίνεται να βρίσκεται όχι μόνο στην ποσότητα αλλά και στον τρόπο κατανάλωσης και στις συνοδευτικές διατροφικές συνήθειες. Στην Ιαπωνία, το ρύζι δεν...