Πέντε λαχανικά που πρέπει να τρως ωμά (αλλά έχεις συνηθίσει να τα μαγειρεύεις)

Είναι και πιο θρεπτικά αλλά και πιο νόστιμα.

Τελικά, πρέπει να προτιμάς τα λαχανικά ωμά ή βραστά; Είναι γεγονός πως λαχανικά όπως το μπρόκολο και τα κολοκύθια, έχεις συνηθίσει να τα καταναλώνεις μόνο μαγειρεμένα και είναι δύσκολο να τα συμπεριλάβεις ωμά στις συνταγές σου. Όμως, σε αντίθεση με όσα έχεις συνηθίσει, τα παρακάτω πέντε λαχανικά είναι και πιο νόστιμα αλλά και πιο θρεπτικά, ωμά! Μήπως ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσεις;

Διάβασε επίσης: Τι είναι αυτές οι φρυγανιές Wasa που τρώνε όλοι στο Instagram;

Λαχανικά ωμά ή βραστά; Αυτά τα 5 λαχανικά έχεις συνηθίσει να τα τρως μαγειρεμένα όμως είναι καλύτερα ωμά:

1. Μπρόκολο

Το μαγείρεμα απενεργοποιεί την μυροσινάση, ένα ένζυμο που βοηθά να καθαρίσει το συκώτι από καρκινογόνες ουσίες και περιέχει το μπόκολο. Προτίμησε να το καταναλώνεις ωμό σε σαλάτες κομμένο μικρά κομμάτια.

2. Κουνουπίδι

Όπως και το μπρόκολο, έτσι και το κουνουπίδι ανήκει στα σταυρανθή λαχανικά και για του ίδιους λόγους μπορείς να το καταναλώνεις καλύτερα ωμό. Είναι τραγανό και έχει δροσιστική γεύση!

3. Παντζάρι

Τα παντζάρια χάνουν περισσότερο από το 30% του φολικού οξέος που περιέχουν όταν μαγειρεύονται, ενώ ωμά περιέχουν ολόκληρη την ποσότητα που πρέπει να πάρεις. Προτίμησε να τα προσθέτεις ωμά στις σαλάτες σου. Ιδανικά τρίψε τα στο τρίφτη που κάνεις και τα καρότα για ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Διάβασε επίσης: 4 συνδυασμοί τροφών για καλύτερη απορρόφηση βιταμινών από την δρ Μαρία Ψωμά

4. Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λαχανάκια Βρυξελλών ανήκουν στα σταυρανθή λαχανικά επίσης, οπότε είναι προτιμότερο να τα καταναλώνεις και αυτά ωμά.

5. Κολοκυθάκια

Αν δεν έχεις δοκιμάσει, μέχρι σήμερα, μαριναρισμένα ωμά κολοκυθάκια σε σαλάτα, αναμφίβολα, θα εκπλαγείς ευχάριστα καθώς η γεύση τους είναι τέλεια! Δοκίμασε τα κολοκυθάκια ωμά κομμένα σε μικρά κομμάτια. Όχι μόνο έχουν ωραία γεύση αλλά και διατηρούν όλα τους τα θρεπτικά συστατικά.