Αφροδισιακό μενού (πρωινό, σνακ, μεσημεριανό και βραδινό) από τη διατροφολόγο

Η διαιτολόγος- διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη ετοίμασε μια αφροδιασιακή διατροφή για ερωτευμένους, εν' όψει και του Αγίου Βαλεντίνου.

Ένα παλιό αλλά διαχρονικό ρητό υποστηρίζει ότι «ο έρωτας περνάει από το στομάχι».

Σίγουρα όποιος το εμπνεύστηκε θα είχε τους λόγους του, ή μάλλον τις... γεύσεις του. Ήδη από την αρχαιότητα ο άνθρωπος έψαχνε να βρει τρόπους για να διασφαλίσει την γονιμότητα, τη σεξουαλική ρώμη και την ερωτική απόλαυση.

Αφροδισιακή διατροφή από την αρχαιότητα:

Κάποια τρόφιμα θεωρούνται αφροδισιακά, επειδή δημιουργούν καλή διάθεση. Από την αρχαιότητα ακόμη υπήρχε η πεποίθηση ότι τροφές όπως οι ξηροί καρποί, τα σταφύλια ή τα θαλασσινά μπορούσαν να καταστείλουν τις ανθρώπινες αναστολές και να ενισχύσουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Παλιά, οι αποκαλούμενες "αφροδισιακές" τροφές, η ετυμολογία των οποίων έχει τη ρίζα της στην Αφροδίτη, την αρχαία θεά της ομορφιάς, αποτελούν μια παμπάλαια όσο και παγκόσμια πρακτική.

Μέχρι και το 18ο αιώνα στην Ευρώπη πολλές από τις συνταγές ήταν βασισμένες στις θεωρίες του Γαληνού, ο οποίος υποστήριζε ότι τα περισσότερα φαγητά μπορούν να λειτουργήσουν ως αφροδισιακές ουσίες αν σερβιριστούν ζεστά και προκαλέσουν γρήγορο κορεσμό.

Ο Θωμάς ο Ακινάτης, μοναχός του 13ου αιώνα, πίστευε, όπως και ο Γαληνός, ότι οι αφροδισιακές τροφές θα πρέπει να εμπνέουν το ζωηρό πνεύμα και να ευνοούν τη διατροφική υγεία, γι' αυτό και θεωρούσε ως τέτοιες το κρέας και το κρασί.

Πρωταρχικό ρόλο, βέβαια, στην ερωτική διάθεση και τη σεξουαλική δραστηριότητα παίζει ο εγκέφαλος. Σημαντικοί για τη μεταφορά των σεξουαλικών ερεθισμάτων θεωρούνται οι νευροδιαβιβαστές, οι χημικές δηλαδή ουσίες που μεταφέρουν τα μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:Φτιάξε Love cupcakes για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Η σεξουαλική διάθεση και ο ερωτισμός πηγάζουν από την επιθυμία….

Η προετοιμασία και παρασκευή ενός δείπνου για τον σύντροφό σου είναι από μόνο του αφροδισιακό, ιδιαίτερα όταν δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα και απολαύσεις και 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.

Εξάλλου, η ζωή είναι σαν ένα ποτήρι κρασί, πρέπει κάποιος να τη γεύεται αργά για να αναδεικνύεται όλη η γεύση της…

Ενόψει Αγίου Βαλεντίνου, η διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη, μας προτείνει μία διατροφή για να … απολαύσουμε την μέρα των Ερωτευμένων και όχι μόνο! Δοκίμασέ την και οποιαδήποτε ημέρα θέλεις να βάλεις λίγο έξτρα πάθος στη σχέση σου.

Ενδεικτικό Μενού

ΠΡΩΙΝΟ

Ψωμί πολύσπορο με τυρί κρέμα, αβοκάντο και καπνιστό σολωμό, φρουτοσαλάτα με κανέλα και μέλι, 1 ποτ φυσικός χυμός ρόδι

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

Γιαούρτι 2% με σουσάμι, ηλιόσπορους, cranberries με κανέλα

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Ζυμαρικά ολικής με θαλασσινά και όστρακα, μαυροπίπερο, πιπέρι καγιέν, σκόρδο και τζίντζερ

Σαλάτα με πολύχρωμα λαχανικά και σως με 1 κουτ γλ μέλι, μπαλσάμικο και ρίγανη, 1 κουτ ελαιόλαδο

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

Φράουλες με κανέλα και στέβια και 1 κούπα ρόφημα κακάο (με νερό, στέβια και κανέλα)

ΒΡΑΔΙΝΟ

Φιλέτο ψαριού (συναγρίδα ή σφυρίδα ή τσιπούρα) με πουρέ λαχανικών (πατζάρι, καρότο) και σαλάτα με κινόα

1 ποτήρι σαμπάνια

Αβοκάντο με μπανάνα και μέλι (μους) με καρύδια και φρουτοσαλάτα με μέλι και κανέλα

Ευχαριστούμε Αναστασία Δ. Κόκκαλη, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, http://kokkali.blogspot.gr/