Κεφτεδάκια γαλοπούλας από τα χεράκια της Άλμπα

Η Τζέσικα Άλμπα, εκτός από τις υποκριτικές της ικανότητες, είναι και καλή μαγείρισσα. Δες πως φτιάχνει Light κεφτεδάκια γαλοπούλα στην εκπομπή της Μάρθα Στιούαρτ.

Υλικά:


900 γραμμάρια κιμάς γαλοπούλας (πέρασε το φιλέτο στήθος από το μούλτι)

2 αυγά

2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών

1/4 κούπας καρότα ψιλοκομμένα

1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 κούπας κολοκυθάκι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά αλάτι

3/4 κούπας ζωμό κοτόπουλου

ψίχουλα ψωμιου- η Τζέσικα χρησιμοποιεί Panko, μια ποικιλία ιαπωνικού ψωμιού αλλά εσύ θα επιλέξεις αυτό που θέλεις, ακόμα και ψωμί του τοστ.


Εκτέλεση:


Πλάθεις τα κεφτεδάκια και σε μεγάλο τηγάνι, βάζεις λάδι να κάψει.

Τοποθετείς τα κεφτεδάκια και ψήνεις για 7 λεπτά.

Προσθέτεις μισή κούπα ζωμό κορόπουλου, σκεπάζεις, κατεβάζεις τη θερμοκρασία και αφήνεις να βράσουν τα κεφτεδάκια μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος ο ζωμός.  Προσθέτεις το υπόλοιπο 1/4 της κούπας ζωμό κοτόπουλου και ανεβάζεις τη θερμοκρασία.

Σερβίρεις. Δες και το βίντεο


Προτίμησε οργανικά λαχανικά και κρέας.[fvplayer src="https://www.shape.gr/wp-content/videos/Turkey_Meatballs_Jessica_Alba_Martha_Stewart.flv" width=780 height=400]