Aλμυρά μπισκότα με παπαρουνόσπορο

Νόστιμα αλμυρά μπισκοτά με την σούπερ τροφή: τον παπαρουνόσπορο! Αν δεν τον βρεις, αντικατάστησέ τον με μαύρο σουσάμι.


Κουλούρια με παπαρουνόσπορο


Υλικά

 200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γραμμ. βούτυρο

1 κρόκος

80 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.γ. παπαρουνόσπορος (θα τον βρεις σε καταστήματα υγιεινών τροφών ή στα καταστήματα μπαχαρικών της Ευρυπίδου)

Εκτέλεση

- Σε μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με την παρμεζάνα, κάνε μια λακκούβα στη μέση και ρίξε το βούτυρο σε κομμάτια, τον κρόκο και τον παπαρουνόσπορο. Ζύμωσε καλά και αν η ζύμη σου είναι στεγνή, πρόσθεσε λίγο νερό, περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού.

- Πλάσε τη ζύμη, τύλιξέ τη με διάφανη μεμβράνη και άφησέ τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

- Βγάλε τη μεμβράνη από τη ζύμη και πλάσε λεπτά κουλουράκια. Στο μεταξύ άναψε το φούρνο (με αέρα) στους 180 βαθμούς Κελσίου.

- Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθέτησέ τα και ψήσ' τα για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Εάν δε βρεις παπαρουνόσπορο, μπορείς να τον αντικαταστήσεις με μαύρο σουσάμι.