Ανατολίτικο καυτερό πέστο με μαϊντανό και κόλιανδρο από τη Νάνσυ Βλοντάκη

Ανατολίτικο πέστο: Τα φρέσκα μυρωδικά απελευθερώνονται από το συνηθισμένο δεύτερο ρόλο τους και πρωταγωνιστούν.

«Το αποτέλεσμα είναι μυρωδάτο, ζωντανό, απίστευτα υγιεινό και απόλυτα νόστιμο.

Πικάντικη και αρωματική, η ανατολίτικη εκδοχή του pesto (ονομάζεται zhoug) θα ανεβάσει γευστικά κάθε πιάτο», λέει η νΝάνσυ Βλοντάκη , art director του SHAPE.

Για 4 φλιτζάνια

Χρόνος παρασκευής: 5 λεπτά

Υλικά

2½ φλ. φύλλα μαϊντανού

1 φλ. κόλιαντρο

1 καυτερή πιπεριά χαλαπένιο, κομμένη

1 φλ. κολοκυθόσπορος

ψημένος

1 κ.σ. κόλιαντρο τριμμένο

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

1/4 φλ. ζάχαρη

1 κ.σ. αλάτι

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι

1 και 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. νερό

Εκτέλεση

1. Πρόσθεσε όλα τα συστατικά στο μούλτι ή στο μπλέντερ και ανάμειξέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Σέρβιρε το «pesto» σου με ψητό κρέας ή χρησιμοποίησέ το ως dressing για σκληρά λαχανικά, όπως kale και αντίδια.

Διατροφική αξία ανά κουταλιά σούπας: 55 θερμίδες, 5 γρ. λιπαρά (0,8 γρ. κορεσμένα), 1 γρ. υδατάνθρακες, 1 γρ. πρωτεΐνη, 0 γρ. φυτικές ίνες, 199 mg νάτριο