Αυγά στραπατσάδα με σπανάκι και τυρί

Απόλαυσε το αρωματικό σπανάκι σε αυτό το άπαχο και πράσινο scramble αβγών. Η αλμυρή φέτα και τα βελούδινα αβγά συνδυάζονται όμορφα με το σοταρισμένο σπανάκι για ένα χορταστικό και πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό.

Αριθμός μερίδων: 1

Συστατικά

3 ασπράδια αβγών

2 φλιτζ. φρέσκο baby σπανάκι

1 τομάτα, κομμένη

1/4 φλιτζ. κομμένο κρεμμύδι

1/4 φλιτζ. θρυμματισμένη φέτα

Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Κόψε το κρεμμύδι και τη τομάτα. Ψέκασε ένα τηγάνι με σπρέι μαγειρέματος και άναψε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Μάρανε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.

Πρόσθεσε τα ασπράδια, τη τομάτα, το σπανάκι και ψήσε τα μέχρι να πήξουν τα αβγά.

Ακριβώς πριν βγάλεις το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε τη μισή ποσότητα φέτας για να λιώσει.

Σέρβιρε μαζί με την υπόλοιπη φέτα, αλάτι και πιπέρι.

Διατροφικές πληροφορίες

  • Θερμίδες: 200.3

  • Συνολικά λιπαρά: 8.7 γραμμ.
  • Χοληστερόλη: 33.4 mg
  • Νάτριο: 615.2 mg
  • Συνολικοί υδατάνθρακες: 13.0 γραμμ.
  • Φυτικές ίνες: 2.8 γραμμ.
  • Πρωτεΐνη: 18.4 γραμμ.