Μοσχαρίσια μπριζόλα με μανιτάρια και μουστάρδα

Έτοιμη σε 30 λεπτά, η μπριζόλα αυτή θα σε ανταμείψει με την πλούσια σος μουστάρδα της.

Μερίδες 4- Προετοιμασία - Εκτέλεση 25-30 λεπτά

Υλικά:

Εκτέλεση:

450-500 γραμμάρια μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς το κόκκαλο

1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι χοντρό

1/4 του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι

100 γραμμαρια ψιλοκομμένα μανιτάρια της αρεσκείας σου

2 κουταλιές του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 της κούπας ζωμό κρέατος

1/4 της κούπας ξηρό λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση:

Κόβεις τις μπριζόλες σε τέσσερις μερίδες και πασπαλίζεις με αλατοπίπερο.

Σοτάρεις τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Αφαιρείς από τη φωτιά και σκεπάζεις τις μπριζόλες με αλουμινόχαρτο.

Συνεχίζεις με το τηγάνι και προσθέτοντας την 1 κουταλιά ελαιόλαδο που έχεις, αφήνεις να κάψει το λάδι, προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και αφήνεις τα τελευταία να βγάλουν τα υγρά τους για 5 λεπτά περίπου.

Πασπαλίζεις με το αλεύρι έτσι ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά, προσθέτεις το κρασί και το ζωμό και αφήνεις να βράσουν για 2-4 λεπτά.

Προσθέτεις και τη μουστάρδα, ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα μείγμα χυλωμένο και τοποθετείς τις μπριζόλες μέσα.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 239 θερμίδες, 24 γραμμ. πρωτεΐνες, 12 γραμμ. λιπαρά (3 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 4  γραμμ. υδατάνθρακες, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 62 mg χοληστερόλη,  250 mg νάτριο.