Χριστουγεννιάτικο chia pudding με μπανάνες και γάλα από τη διαιτολόγο Σταυρούλα Κρίκη

Το καλύτερο γιορτινό πρωινό! Χριστουγεννιάτικο chia pudding που μοσχοβαλάει κανέλα και γαρύφαλο! Εσύ, δε θα δοκιμάσεις τέτοια συνταγή.

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι συνταγές που πρέπει να ετοιμάσεις, δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκες ή λιπαρές. Όπως αυτό το χριστουγεννιάτικο chia pudding από τη Σταυρούλα Κρίκη.

Από την Σταυρούλα Κρίκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, stavroulacooking.com

Συστατικά για 3 κυπελάκια:

  •  2 μέτριες μπανάνες
  •  1 φλιτζάνι γάλα της επιθυμίας σας (π.χ. καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας, αγελαδινό, κατσικίσιο, φουντουκιού, κλπ.)
  •  1 κ.γ. μελάσα
  • 1 κ.γ. μέλι
  •  ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  •  ¼ κ.γ. σκόνη κανέλλα
  •  1/8 κ.γ. σκόνη γαρύφαλλο
  • 1/3 φλιτζάνι σπόρους τσία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού από τη διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη

Εκτέλεση:

  1. Προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από τους σπόρους τσία σε ένα μπλέντερ. Χτυπάς μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις τους σπόρους τσία και χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να αναμειχθούν καλά και οι σπόροι.
  2. Μεταφέρεις το μείγμα σε 3 ποτηράκια, σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Το τρως όπως είναι ή προσθέτεις φρούτα και ξηρούς καρπούς από πάνω.