Crumble βατόμουρων: λαχταριστό και light γλυκάκι!

Έχεις λιγούρες; Απόλαυσε ένα τέλειο γλυκάκι με λίγη ζάχαρη και ελάχιστα λιπαρά. Δες τη συνταγή

Υλικά

>700 γρ. Βατόμουρα

>3/4 κούπας ζάχαρη

>μια φλούδα λεμονιού

>1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

>χυμός ενός λεμονιού

>1/2 κούπα νερό

>1 1/4 κούπας αλεύρι ολικής

>1/3 κούπας καρύδια τριμμένα

>1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη

>1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

>60 γρ. Βούτυρο


Εκτέλεση

>Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάλε τα 600 γρ. βατόμουρα, το νερό, 1/2 κούπα ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, το καλαμποκάλευρο και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά.

>Άφησε τα να κρυώσουν και απομάκρυνε την φλούδα του λεμονιού.

>Πρόσθεσε τα υπόλοιπα βατόμουρα και ανακάτεψε.

>Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και το βούτυρο και ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι η ζύμη να γίνει ψυχουλιαστή.

>Τοποθέτησε το μείγμα των βατόμουρων σε μικρές θήκες και πρόσθεσε από πάνω αρκετή ποσότητα της ζύμης.

>Ψήσε τα 20 λ επτά ή μέχρι να ροδίσουν.


229 θερμίδες, 22 γρ. Σάκχαρα, 9 γρ. Λιπαρά


Τip: Μπορείς να κάνεις παραλλαγές αυτής της συνταγής με πολλά από τα αγαπημένα σου φρούτα όπως μήλα και αχλάδια.