Υλικά
>700 γρ. Βατόμουρα
>3/4 κούπας ζάχαρη
>μια φλούδα λεμονιού
>1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
>χυμός ενός λεμονιού
>1/2 κούπα νερό
>1 1/4 κούπας αλεύρι ολικής
>1/3 κούπας καρύδια τριμμένα
>1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
>1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
>60 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση
>Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάλε τα 600 γρ. βατόμουρα, το νερό, 1/2 κούπα ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, το καλαμποκάλευρο και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά.
>Άφησε τα να κρυώσουν και απομάκρυνε την φλούδα του λεμονιού.
>Πρόσθεσε τα υπόλοιπα βατόμουρα και ανακάτεψε.
>Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και το βούτυρο και ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι η ζύμη να γίνει ψυχουλιαστή.
>Τοποθέτησε το μείγμα των βατόμουρων σε μικρές θήκες και πρόσθεσε από πάνω αρκετή ποσότητα της ζύμης.
>Ψήσε τα 20 λ επτά ή μέχρι να ροδίσουν.
229 θερμίδες, 22 γρ. Σάκχαρα, 9 γρ. Λιπαρά
Τip: Μπορείς να κάνεις παραλλαγές αυτής της συνταγής με πολλά από τα αγαπημένα σου φρούτα όπως μήλα και αχλάδια.