Τα ντρέσινγκ που αγαπά η δίαιτα & η σαλάτα σου

Το λίπος στο ντρέσινγκ της σαλάτας βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει τα αντιοξειδωτικά στα λαχανικά, αλλά η υπερβολή μπορεί να καταστρέψει τη γραμμή σου.



Πολλά έτοιμα ντρέσινγκ φτιάχνονται με αραβοσιτέλαιο ή σογιέλαιο, οπότε είναι καλύτερα να φτιάχνεις τη δική σου βινεγκρέτ με παρθένο ελαιόλαδο.

Για να σε βοηθήσουμε, επιλέξαμε τρεις εύκολες συνταγές – κάθε συνταγή φτάνει για 10 μερίδες και διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα:




Για πράσινες σαλάτες




Βάλε 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1/4 του φλιτζανιού ξίδι, μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon και όσο αλατοπίπερο θέλεις σε βαζάκι. Κούνησέ το καλά για να ανακατευτεί.


<-

Για τις σαλάτες με λάχανο ή φασόλια




Βάλε 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού, μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κ.γ. ζάχαρη και όσο αλατοπίπερο θέλεις σε βαζάκι. Κούνησέ το καλά για να ανακατευτεί.


Για τις σαλάτες με σπανάκι και φράουλες




Χτύπησε 4 κ.γ. κακάο, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο και 1 κο.γ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Πρόσθεσε 5 κ.σ. μπαλσάμικο και 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και χτύπησέ τα καλά. Πασπάλισε με αλατοπίπερο.