Λαχταριστή φάβα με σπαράγγια

Aπλή και νόστιμη συνταγή για να επωφεληθείς από την θρεπτική αξία της φάβας και των σπαραγγιών.

Υλικά για 2-3 μερίδες


1    κούπα καλαμποκάλευρο

3    κούπες νερό

1    κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2    κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/4  κούπας τριμμένη παρμεζάνα συν λίγη για γαρνίρισμα

400g φάβα

1   ματσάκι σπαράγγια, το πάνω μέρος τους ψιλοκομμένο, πέταξε το υπόλοιπο

1   κουταλιά της σούπας βούτυρο

1   σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

αλάτι και μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση


>Βάλε το καλαμποκάλευρο, το νερό και το αλάτι σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, σε μεσαία φωτιά για να σιγοβράσει.


>Ανακάτευε συχνά, και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε το καλαμποκάλευρο να σιγοβράσει, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρεμώδες και απαλό.


>Στη συνέχεια, ανακάτεψε μέσα τη μία κουταλιά βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι, και άστο στην άκρη να κρυώσει.


>Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, βράσε για λίγο τη φάβα και έπειτα χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, βάλε τη φάβα σε ένα πιάτο.


>Στο ίδιο κατσαρολάκι βράσε τα σπαράγγια, σούρωσε τα και ξέπλυνε τα με λίγο κρύο νερό. 


>Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε το σκόρδο για να σοταριστεί.


>Πρόσθεσε τη φάβα και τα σπαράγγια και μαγείρεψε τα για 2-3 λεπτά.


>Σέρβιρε τα μαζί με το καλαμποκάλευρο, γαρνίροντας με λίγη παρμεζάνα.