Φριτάτα λαχανικών με παρμεζάνα μόνο 146 θερμίδες

Αυτή η υγιεινή φριτάτα λαχανικών, θα γίνει το αγαπημένο σου πιάτο για το καλοκαίρι.

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Εκτέλεση: 35 λεπτά

Μερίδες: 6

Υλικά:

450 γρ. σπαράγγια

170 γρ. Μανιτάρια

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι

1 μικρό κολοκύθι

6 μεγάλα αυγά

1/3 της κούπας γάλα 1%

1 κουταλιά αλάτι

Πιπέρι

Λίγο μοσχοκάρυδο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

¼ της κούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 μεγάλα ντομάτα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Πλένεις τα σπαράγγια, τα κόβεις και τα βράζεις για 1-2 λεπτά σε νερό. Αμέσως, πέρασέ τα σε κρύο νερό, στράγγιξέ τα κι άστα στην άκρη.

Πλύνε και κόψε τα μανιτάρια. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το λάδι, σόταρε τα μανιτάρια για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όσο ψήνονται τα μανιτάρια, κόψε το σκόρδο και το κρεμμύδι, πρόσθεσέ το στο τηγάνι και συνέχισε να ψήνεις μέχρι να γίνουν όλα.

Κόψε το κολοκύθι σε μικρά κομματάκια σαν μισοφέγγαρα.

Σε μεγάλο μπολ, βάζεις τα αυγά, το γάλα, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο μαζί με το χοινόπρασο και τα κολοκυθάκια.

Σε αντικολλητικό σκεύος, τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί και ρίχνεις το μείγμα αυγών και μαζί τα μανιτάρια και τα σπαράγγια.

Τοποθετείς από πάνω την ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες, περιχύνεις την παρμεζάνα, ψήνεις για 30-35 λεπτά.

Αφήνεις τη φριτάτα να παγώσει πριν την κόψεις.

Θερμιδική ανάλυση:

  • Θερμίδες: 146.2
  • Λιπαρά: 8.8 g
  • Χοληστερίλη: 189.9 mg
  • Υδατάνθρακες: 7.4 g
  • Φυτικές ίνες: 1.9 g
  • Πρωτείνη: 10.6 g