Φτιάξε πίτα socca αντί για τορτίγια για εύκολο σνακ με ντιπ και σάλτσες

Socca: Αυτή η πίτα γίνεται παραδοσιακά στη Ν.Ανατολική Γαλλία γύρω από την περιοχή της Νίκαιας και παρασκευάζεται από ρεβύθια και ελαιόλαδο.

Η Socca είναι μια εναλλακτική της τορτίγια και τρώγεται με τα χέρια.

Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι ρεβυθιού (θα το βρεις στα ντελικατέσεν
  • 1 κούπα νερό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Μπορείς να προσθέσεις και μυρωδικά όπως θυμάρι ή ρίγανη, 1 σκελίδα σκόρδο, και λίγη σκόνη τσίλι ή κύμινο ή καυτερή πάπρικα.

  • Φτιάχνεις το χυλό προσθέτωντας όλα τα υλικά μαζί. Αφήνεις στην άκρη για 2 ώρες για να ξεκουραστεί το αλεύρι και να απορροφήσει σωστά τα υγρά.
  • Προθερμαίνεις το τηγάνι, βάζεις λίγο λάδι και απλώνεις, όπως όταν φτιάχνουμε κρέπες.
  • Ψήνεις για τρία λεπτά και γυρίζεις με σπάτουλα. Η socca πρέπει να είναι τραγανή.
  • Κόβεις σε κομμάτια και πασπαλίζεις με τα μυρωδικά.