Γέμιση γαλοπούλας με άγριο ρύζι και μανιτάρια

Νόστιμη και θρεπτική γέμιση για την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα σας με μανιτάρια και άγριο ρύζι

Δώσε έναν πιο υγιεινό τόνο στο γιορτινό τραπέζι, με αυτή τη συνταγή που έχει λίγα λιπαρά και πολλές φυτικές ίνες. Μπορείς, αν θέλεις, να σερβίρεις τη «γέμιση» σαν συνοδευτικό, χωρίς να τη βάλεις στη γαλοπούλα. Σ’ αυτή την περίπτωση, την ψήνεις για 25-30 λεπτά στο φούρνο.

Υλικά για 5 μερίδες (υπολόγισε ½ φλιτζάνι για κάθε μερίδα)

  • 3 φλ. βρασμένο μαύρο και άγριο ρύζι ανακατεμένα
  • 1 ½ φλ. σέλερι κομμένο σε φέτες
  • 2 φλ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8-10 κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1 κουτ. γλ. φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • ¼ φλ. βούτυρο χαμηλό σε λιπαρά

Πώς να τη φτιάξεις

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις λίγο νερό και αχνίζεις το σέλερι, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα κάστανα μέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά να παραμένουν τραγανά. Προσθέτεις τα μυρωδικά, το ζωμό και το βούτυρο. Στο τέλος, προσθέτεις και το ρύζι και γεμίζεις τη γαλοπούλα.