Γιατί πρέπει να τρως τα κοτσάνια από τις φράουλες

Στα χρόνια που θυμάσαι τον εαυτό σου να καταναλώνει φράουλες, πάντα πετούσες τα κοτσάνια.

Όπως φαίνεται, το να πετάς τα κοτσάνια ήταν μια πολύ κακή ιδέα, μιας και έχουν ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία.

Τα κοτσάνια της φράουλας διαθέτουν επουλωτικές ιδιότητες και έχει διαπιστωθεί πως ανακουφίζουν την γαστρεντερική δυσφορία και τον πόνο στις αρθρώσεις. Και η γεύση τους, δεν είναι δα και τόσο άσχημη, μιας και είναι παρόμοια με το σπανάκι και τα πράσινα λαχανικά.

Πώς θα απολαύσεις τα κοτσάνια:

Σε φρουτένιο νερό: Πλύνε τις φράουλες και τοποθέτησέ τες στο νερό για μια πιο γλυκιά γεύση ως εναλλακτική του νερού με αγγούρι και λεμόνι.

Με ξύδι! Οι φράουλες αποτελούν εξαιρετικό ταίρι στο ξύδι, ειδικά στο μπλασάμικο και στην κρέμα μπαλσάμικο. Βάζεις ολόκληρες τις φράουλες σε τηγανάκι με λευκό ξίδι ή με κρέμα ξιδιού και αφήνεις για ένα λεπτό. Τοποθετείς σε βάζο και έπειτα στο ψυγείο. Απολαμβάνεις μετά από λίγες ώρες που οι φράουλες θα έχουν βγάλει το ζουμί τους.

Στο σμούθι: Βάζεις τα κοτσάνια φράουλας που έχουν απομείνει στο smoothie, μαζί με σπανάκι και σέλινο για ένα σούπερ πράσινο σμούθι.

Τσάι: Βράσε τα κοτσάνια φράουλας, κατά προτίμησε οργανικής, σε νερό για λίγα λεπτά και αφαίρεσε τα κοτσάνια. Απόλαυσε ένα τύπου τσάι!

Να θυμάσαι, οι φράουλες, όπως και τα κοτσάνια, απορροφούν τα χημικά, οπότε επίλεξέ τες οργανικές.