Γλυκά μάφιν με θυμάρι από την fitness editor Ευμορφία Σαββαΐδη

Αυτά τα μάφιν είναι ιδανικά για πρωινό. 

Για 12 τεμάχια

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Υλικά

2¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλ. ζάχαρη

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο

1/2 φλ. στραγγιστό

γιαούρτι με άρωμα βανίλια

3 μεγάλα αβγά

1¼ φλ. γάλα

1¼ κ.γ. ξύσμα

πορτοκαλιού

1¼ φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

1¼ κ.γ. φρέσκο θυμάρι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Βίντεο: Super συνταγή για μάφιν μπανάνα σοκολάτα ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 170ºC. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε το βούτυρο, το

γιαούρτι, τα αβγά, το γάλα και το ξύσμα.

2. Πρόσθεσε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν σχεδόν

εντελώς (περίπου κατά 90%). Πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας και το θυμάρι.

3. Μοίρασε τη ζύμη σε 12 φόρμες για μάφιν και ψήσε για περίπου 20 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν η οδοντογλυφίδα που βυθίζεις στο κέντρο βγαίνει καθαρή.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 369 θερμίδες, 18 γρ. λιπαρά (11,1 γρ. κορεσμένα), 49 γρ. υδατάνθρακες, 7 γρ. πρωτεΐνη, 2 γρ. φυτικές ίνες, 469 mg νάτριο