Πώς να φάω την κινόα; Υγιεινή σαλάτα με μαύρα φασόλια και γλυκοπατάτα

Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή με το σούπερ τρόφιμο, την κινόα!

Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε και πιθανόν η επιθυμία να αποκτήσεις ένα υγιές και όμορφο σώμα είναι πιο έντονη από ποτέ. Παράλληλα, η ανεβασμένη θερμοκρασία σου δημιουργεί την επιθυμία για ελαφριά και δροσιστικά γεύματα, όπως είναι η σαλάτα. Πώς να φάω την κινόα μέσα σε μια σαλάτα; Δες παρακάτω μια νόστιμη υγιεινή συνταγή με γλυκοπατάτα και μαύρα φασόλια, γεμάτη θρεπτικά συστατικά.

Διάβασε επίσης: Σαλάτα με φακές και κινόα

Λεπτά προετοιμασίας: 10 Λεπτά Παρασκευής: 30 Μερίδες: 8

Πώς να φάω την κινόα; Υγιεινή σαλάτα με μαύρα φασόλια και γλυκοπατάτα:

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
  • 3 φλιτζάνια μαύρα φασόλια
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 1 φλιτζάνι τυρί χαμηλών λιπαρών, τύπου τσένταρ
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • Αλατοπίπερο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
  • 2 κουταλιές φρεσκοκομμένο κόλιανδρο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βρίσκεις πυρίμαχο σκεύος και σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις την κινόα, τα φασόλια, τις γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, ½ κούπα τυρί, το κύμινο και το αλατοπίπερο.
  • Σε άλλο μικρό μπολ ανακατεύεις τα αυγά και τον πολτό.
  • Περιχύνεις το μείγμα αυγών πάνω από το μείγμα κινόας και προσθέτεις τα πάντα στο πυρέξ.
  • Ρίχνεις και το υπόλοιπο τυρί πάνω από το πυρέξ και ψήνεις για 30 λεπτά. Γαρνίρεις με κόλιανδρο.

Διάβασε επίσης: Σαλάτα με κοτόπουλο, αμύγδαλα και σπαράγγια