Κολοκυθόσουπα
Μερίδες 4 - 6 - Υλικά
250 γραμμάρια σάρκας κολοκύθας
1 κρεμμύδι
500 ml αποβουτυρωμένο γάλα
2 καρότα
1 πρέζα κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά τετράγωνα.
- Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά με το αποβουτυρωμένο γάλα σε μια κατσαρόλα παρέα με την κανέλα.
- Στη συνέχεια, βράζουμε τα κομματάκια από τη σάρκα κολοκύθας μέχρι να γίνουν μαλακά (αυτό θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα).
- Πολτοποιούμε το μείγμα από τις δύο κατσαρόλες μέχρι να γίνει λείο και το ζεσταίνουμε πάλι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε να γίνει η σούπα, την αφήνουμε στο μάτι για μισή ώρα περίπου.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και καλή μας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές σύμφωνα με τη δίατια Dukan, κλίκαρε στο dukandiet.co.uk